Gamle Storlihytta

  Legg til huskeliste
  21
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Storlihytta ble oppført allerede i 1893 av Grand Hotell i Molde, som et tilbud til deres gjester. Keiser Wilhelm var på besøk på hytta og hadde middagsselskap for sine 40 gjester i 1902. Høsten 2015 overtok DNT Romsdal hytta av Selskabet for Molde Byes Vel. Etter omfattende restaureringsarbeid er hytta nå ferdig restaurert i tett samarbeid med R...

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Vedovn
  Annonse
  Romsdalen og Eikesdalen

  Adkomst sommer

  Alternativ 1

  En fin tur oppover lia nord for byen. Flott utsikt, og mange benker å sitte på for å kvile seg. Man kan starte fra Romsdalsmuseet og Holmarka eller parkere ved Grua/Hatlelitunellen. Herifra er det 1,2 km oppover til Storlihytta på gruset tursti.

  De første metrene går på asfaltert gang og sykkelsti opp til en åpen plass. Her kan man ta til høyre opp gruset sti/lysløype mot Nonsmyra og Skihytta, eller som for denne turen følge gruset vei rett nordover under stort treskilt merket med "Storlia Varden". Ingen vanskelig veivalg, bare følg veien oppover. Noe bratt av og til, men fin, god sti. Mulig å ta en snarvei opp lia når du har passert et bord hvor det står Bjarne-benken. Derfra ser du flaggstanga på hytta. Eller du følger grusveien rundt åsen.

  Alternativ 2

  Kjør Vardeveien retning Varden. Parker på en liten parkeringsplass ved skilt "Storlihytta". Fra her er det kun 500 meter nedover på lettgått gruset tursti. NB! Her er det kun plass til 2-3 biler.

  Adkomst vinter

  Vinterstid er det kun alternativ 1, da Vardeveien er stengt. Eller man kan komme på ski fra Vardeveien.

  SjekkUT | Gamle Storlihytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  21

  SjekkUT-besøk