Tjuenborgkoia

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Tjuenborgkoia ligger sør for Høgfjell, på fjellryggen Hestebrenna. Fra hytta er det fin utsikt mot øst, og like vest for hytta er det fin utsikt mot Norefjell i vest og Tjuvenborgen i sør. Turen ned til denne toppen, som er kjent fra sagnet om Tiril-Tove, er en fin avstikker fra hytta. Mer info om Tjuenborgkoia lenger ned. 

  Når du...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Holleia, Vikerfjell og Vassfaret

  Adkomst sommer

  Den raskeste atkomsten fra øst er fra parkeringsplassen ved Langtjern, her er det to ruter. Den vestligste ruta om Rundkollbekken er lettest, den er 6-7 km. Til Langtjern er det bomvei fra Flaskerud ved Ringmoen.
  Fra vest er den raskeste atkomsten fra Saksentjern, evt. fra Nedre Kollsjø. Begge stedene nås på bomvei som tar av fra veien mellom Sokna og Strømsoddbygda. Fra Saksentjern kan man enten gå om Tjuvenborghula og Tjuvenborgen, eller om Vesle Leintjern. Det er omtrent like langt, men den vestligste ruta er lettest å gå. Den er ca. 4 km.

  Adkomst vinter

  Til Langtjern er det vinterbrøytet. Det er merka og preparerte skiløyper de første par kilometerne opp på fjellet, men ingen løyper videre til hytta. Det er også vinterbrøytet til Saksentjern.

  SjekkUT | Tjuenborgkoia

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk