Tjuenborgkoia

  Legg til huskeliste
  11
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Tjuenborgkoia er i uke 33, 34 og 35 stengt fordi vi rehabiliterer koia. Juliussenbua (annekset) kan man boi fra mandag til torsdag, men i helgen huser bua dugnadsfolket. Begge koier er stengt for forhåndsbooking, men skulle noen komme vandrende så må de bruke Juliussenbua.

  Tjuenborgkoia ligger sør for Høgfjell, på fjellryggen Hestebr...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Peis
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Holleia, Vikerfjell og Vassfaret

  Adkomst sommer

  Den raskeste atkomsten fra øst er fra parkeringsplassen ved Langtjern, her er det to ruter. Den vestligste ruta om Rundkollbekken er lettest, den er 6-7 km. Til Langtjern er det bomvei fra Flaskerud ved Ringmoen.
  Fra vest er den raskeste atkomsten fra Saksentjern, evt. fra Nedre Kollsjø. Begge stedene nås på bomvei som tar av fra veien mellom Sokna og Strømsoddbygda. Fra Saksentjern kan man enten gå om Tjuvenborghula og Tjuvenborgen, eller om Vesle Leintjern. Det er omtrent like langt, men den vestligste ruta er lettest å gå. Den er ca. 4 km.

  Adkomst vinter

  Til Langtjern er det vinterbrøytet. Det er merka og preparerte skiløyper de første par kilometerne opp på fjellet, men ingen løyper videre til hytta. Det er også vinterbrøytet til Saksentjern.

  SjekkUT | Tjuenborgkoia

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  11

  SjekkUT-besøk