Topptur til Surløytenuten

Legg til huskeliste
Annonse

På jakt etter en fin tur uten de store fysiske utfordringene?

 Da kan Surløytenuten på Blefjell være stedet.

Høyden er lett tilgjengelig fra nord. Brattere er det fra sør, men ingen stor utfordring det heller. 

Fra toppen på 1096 meter er det et flott rundskue mot Lilleble i øst. I sør ser vi Nordstulvannet, Follsjø og helt ...

Adkomst med egen bil

Følg fylkesvei fra Notodden til Bolkesjø. Ta av mot Rjukan ved hotellene. Kjør til skilt STOREBLE og ta av til høyre. Følg vegen til stor parkeringsplass ved Nordstul. (Bompenger, 70 kroner i 2013. Kort og kontant)
Fra nordenden av parkeringsplassen følg sti ned til høyre. Kryss Esperåa på bru. Hold til høyre rett over grua og følg godt synlig og kloppelagt stil. Rett etter at du har krysset elv nr. to på bru er du på Sustul (Sonnstul, Sudstul). Der møter du DNT-merket sti fra Selsli th til Sigridsbu th. Følg denne til venstre og ta så av på umerket sti til høyre rett før (10 meter) siste hytta på setervollen og før du krysser bekken. Følg godt synlig men umerket sti til Vassholet. Ved Vassholet tar av til venstre og følg ytre høydedrag langs Surløyterinden til topps.
Retur. Ta bratt nedstigning mot sør. Du treffer DNT-merket sti. Ta til venstre og følg denne tilbake til Sudstul og parkeringsplassen.
Alternativt kan du ta til høyde og følge stien til nedre del av Langedalen. Ta til vestre ved stikryss og følg DNT-merket sti til Nordstul og derfra tilbake til parkeringsplassen.
Annonse