Lett fottur til Vassholet på Blefjell

Legg til huskeliste
Annonse
En tur til Vassholet er en tur av den enkleste sorten. Det er svak motbakke hele veien med en total stigning på rundt 150 meter. Turen starter i glissen skog og går i lett terreng mot høy himmel og åpent fjellterreng. Ved Vassholet er det en liten kløft hvor bekken fra Bleporten graver og graver og graver og graver . . . . . ....

Adkomst med egen bil

Følg fylkesvei fra Notodden til Bolkesjø. Ta av mot Rjukan ved hotellene. Kjør til skilt STOREBLE og ta av til høyre. Følg vegen til stor parkeringsplass ved Nordstul. (Bompenger, 70 kroner i 2013. Kort og kontant)
Fra nordenden av parkeringsplassen følg sti ned til høyre. Kryss Esperåa på bru. Hold til høyre rett over grua og følg godt synlig og kloppelagt stil. Rett etter at du har krysset elv nr. to på bru er du på Sustul (Sonnstul, Sudstul). Der møter du DNT-merket sti fra Selsli th til Sigridsbu th. Følg denne til venstre og ta så av til høyre på umerket sti rett før (10 meter) siste hytta på setervollen og før du krysser bekken. Følg godt synlig men umerket sti til Vassholet.
Retur samme veg.
Annonse