Tortenkøta

Tortenkøta

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Dagshytte
 • Sengeplasser
  Ingen sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Tortenkøta er et populært og lett tilgjengelig dagsturmål ved Flostrand, ikke langt fra Kystriksveien (RV17) langs fjorden Sjona i Rana kommune. I området rundt Tortenkøta finnes mange små kulper som er ypperlige badeplasser om sommeren. Badetemperaturen i disse kulpene kan bli høy ettersom vannet raskt blir varmet opp av svabergene.

Tortenkøta er utstyrt med ovn og ved. Hytta har ikke sengeplasser for overnatting, men det er mulig å overnatte på gulvet med sovepose og eget liggeunderlag.

Tortenkøta er også et flott utgangspunkt for en topptur til Tortenviktinden (1027 moh.) hvor du har panoramautsikt utover Helgelandskysten.

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Mo i Rana følger du Rv12 utover Ranafjorden til Utskarpen. Her tar du av nordover på Rv17 og følger denne utover fjorden Sjona. Etter at du har passert Flostrand kommer du, etter omtrent 3 kilometer, til en stor parkeringsplass på høyre side av vegen, hvor du kan parkere bilen. Herfra er det T-merket rute opp til Tortenkøta. Avstanden er en drøy km eller 20 minutter.

Kommer du nordfra langs Rv 17 ser du etter parkeringsplassen på venstre side omtrent 5 kilometer etter at du har kommet ut av tunellen gjennom Brensla ytterst i fjorden Sjona.

Papirkart

Kartblad: 137 Mo i Rana