Josephsbu i Setesdal Vesthei

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 4. sep. - 31. des. ()
 • Nøkkel
  Ulåst

Josephsbu ligger plassert på sør/øst-siden av Store Hallvorsvatnet. Fra stuevinduet er det vid utsikt vestover over vannet og en fantastisk solnedgang. Anlegget består av hovedhytte med både to- og firemannsrom, totalt 18 sengeplasser. 10 av sengene kan bestilles på forhånd, 2 fire-mannsrom og ett 2-mannsrom.
Anneks med rom til hund og eier, (4 sengeplasser) kan ikke forhåndsbookes.
Booking betyr at du kan betale og reservere en seng før du drar på tur. Reservasjonen gjelder fram til kl 19.00, etter det får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

Den øvre hytta, som ble bygget samtidig av grunneier er privat, men kan brukes som tilflukt i tilfelle brann. Den kan og lånes etter avtale med grunneier. Overnatting i hytta gir ingen fiskerett i vannet.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter.
Gi beskjed til DNT SØR dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur. tlf 38 12 07 50 el mail.dntsor@dnt.no

Hund på Josephsbu
Eget rom i sikringshytta for eier og hund. Køyeseng med plass til 2 personer. Det er 2 hundebur, hund skal ikke ligge i sengene. Vennligst rengjør rommet godt etter bruk.

Hytta er stengt i reinsdyrjakta, fra 19. august til 3. september.

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss og fullt kjøkkenutstyr/dekketøy. I tillegg er det et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, vedfyring og solcellelys som lyskilde i alle rom.

Følg DNTs rutiner med oppvask, vask av gulv og ellers rydding av hytte inne og ute. Det er dyner og puter i alle senger, men lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting.

Turmuligheter

 • Holmevassknuten (1023 moh.)

Betaling
App: DNT hyttebetaling lastes ned før besøk på hyttene eller kan du betale med betalingsfullmakt og få tilsendt faktura m/gebyr.

Eller booking av seng på forhånd.
HUSK ALLTID Å SKRIVE DEG INN I PROTOKOLLEN, uansett om du også har booket på forhånd.

Hytta var en gave fra kjøpmann Ivar Mjaaland fra Kristiansand, ble bygget i 1993. Mjaaland hadde to vilkår for gaven: Hytta måtte stå minst en dagsmarsj fra kjøreveg, og den måtte kalles opp etter Joseph Stumph. Stumph (1910 – 1992) var sekretær/daglig leder i KOT (DNT Sør) fra 1964 til 1981, og en aktiv motstandsmann under 2. verdenskrig.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra sør:

I 2019 er det ingen båttransport over Langevann. Det er anleggsarbeid på demningen, og det jobbes med skilting og omlegging av løype. Enn så lenge anbefaler vi å velge en annen trasé, for eksempel fra Øyuvsbu eller Bortelid.

Om du velger å gå denne veien, så ta kontakt med anleggsarbeiderne og følg deres instrukser for trygg ferdsel forbi anleggsområdet. Se også til at du parkerer så det ikke er til hinder for arbeidet. Les mer her!

Fra vest kommer du til Josephsbu via Kvinen i Sirdal. Fra Donsen er det ca. 2 timer til Kvinen og videre på merket løype til Josephsbu, ca. 3 timer.

Nordfra kommer du via Gaukhei, ca 3 timers gange.

Papirkart

Kartblad: 009 Åseral

Annonse