Sloaros i Setesdal Vesthei

Sloaros i Setesdal Vesthei

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent (stengt nå)
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 25. april - 31. mai ()
Sloaros er stengt fra 17. juni til 18. august 2019 på grunn av ombygging!
Ingen gjester kan overnatte i denne perioden.

Sloaros ligger 17 km nord for Hovden i Setesdal, og står ved den østre delen av de to osene der Langevatn renner ned i Sloarosvatnet. Det er et høytliggende snaut heieområde, og det finnes spredte felt av den kalkrike bergarten fyllitt. Anlegget består av to hytter. Hovedhytte med 16 senger, hvor 10 av sengene kan bestilles og betales på forhånd. (to fire-mannsrom og ett 2 mannsrom) Tomannsrommet fungerer som hyttevaktrom når de er på hytta og kan da ikke benyttes av andre. Sikringshytte med 8 senger, hvor et av rommene er hunderom med bur og senger.

Ferdselsforbud 25.april til 30. mai pga reinsdyrkalvingen.

Reinsdyrjakt fra 20.august til 30.september kan ikke grupper besøke hytta.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur. Fra juni til oktober 2018 skal det utføres rehabiliteringsarbeid på dammer ved Holmavatn. Vi anbefaler å finne en alternativ rute som går utenom anleggsområdet. (Hvis du må forbi anleggsområdet, vent til du får kontakt med en anleggsarbeider som kan følge deg trygt forbi.) Kart over anleggsområdet finner du her.

Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur. Tlf 38 12 07 50 el mail.dntsor@dnt.no

Gratis fiske for medlemmer av DNT Sør i Langevatn, Sloarosvatnet, Gravatn og del av Skyvatn fra høyeste toppen av Skurefjell og østover. Merk at det kun er tillatt å bruke håndredskap.

Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

Betaling
Last ned den nye betalingsapp'en før du drar til fjells: DNT hyttebetaling eller benytt betalingsfullmakten som ligger på hytta. SKRIV DEG INN I PROTOKOLLEN.

Hund på Sloaros
Eget rom i sikringshytta for eier og hund. Første dør på høyre side. Køyeseng med plass til 2 personer. Hunden(e) skal ligge på gulvet og ikke tas opp i sengene. Vennligst rengjør rommet godt etter bruk.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

RV9 fra nord og sør.
Nordfra merket løype fra Haukeliseter via Holmavasshytta til Sloaros.
Fra sør er det merket løype fra Hovden, ca 5 timer. Løypa starter mellom Hovden Høyfjellshotell og Hovden Skisenter. Første stykke på grusvei inn til Lundebuteigen, videre merket løype.

Med buss:
Setesdalsekspressen (Kristiansand – Evje – Haukeli) med Norway Bussekspress eller Setesdal Bilruter.

Adkomst vinter

Merket løype fra Hovden. Preparert løype fram til Krossloskaret.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter