Stavassætra

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  2 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Dette er en liten tømmerhytte som Brurskanken Turlag leier av Statskog.

Navnet står på kartbladet Trofors 1926 III i hovedkartserien nederst i det sørvestre hjørnet, men selve hytta er ikke inntegnet. Den ligger like sørvest for de små vannene ved høyde 335 like øst for Sæterbekken/Seaterejohke i Stavassdalen.

Minnesmerke fra krigens dager ligger i Stavassdalen

Fasiliteter

 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Langskardnasan: Fra parkering ved veienden øverst i Eiterådalen på vestsida av Sæterbekken/Seaterjohke inn til hytta som ligger på en gammel setervoll. Stavassdalen ligger sør-vest for Trofors i Grane kommune i Nordland.

Fra Grane: Stavassdalen ligger sør-vest for Trofors i Grane kommune i Nordland. Dersom du ønsker å besøke Stavassetra via Stavassgården så er det greiest å ta utgangspunkt i Trofors sentrum. I sentrum ligger butikken Coop-Grane. Vestersiveien starter ved butikken og går sørover. Det er ikke skiltet i dette krysset. Vestersiveien følges som den naturlige hovedvei i om lag 5,6 km. Underveis kjører du delvis langs Svenningdals-elvas bredder. Den flotte Stavasselva med sine fosser og stryk passerer du etter om lag 4,2 km. Etter nesten 5,6 km kommer du til et veikryss der alternativet enten er å kjøre rett fram til Strendene, eller følge tydelig skiltet vei, Stavassdalen, til høyre. Veienden nås etter ca 6 km. De siste 6 km brøytes ikke! Her er det parkeringsplass og Stavasselva krysses til fots over hengebrua. Fra parkeringsplassen og til Stavassgården er det en tydelig sti på om lag 300 meter. Følg stia videre forbi Stavatnet, over myrene og til Stavassetra.

Dersom du ankommer Trofors stasjon med tog og du ønsker å gå til Stavassgården, finnes det et annet alternativ som er litt kortere enn det som er beskrevet ovenfor. Også her følger du Vestersiveien. Om lag 2,2 km fra Trofors sentrum, rett i etterkant av at man har passert elva fra Øvregårdsvatnet, starter ”den gamle Stavassveien”. Starten er ved en delvis opp-arbeidet parkeringsplass med noe skilting. Denne gamle ferdselsveien var den veien som ble brukt i gamle dager ved ferdsel mellom gården og Trofors.

Papirkart

Kartblad: 132 Hattfjelldal

Annonse