Flatsteinbu

Annonse

Om hytta

Flatsteinbu ligg på eit fjellplatå mellom Kvamsdalen og Brenndalen, like ved kanten av Jostedalsbreens enorme iskappe. Hytta er privat, men open for alle som vil bruke den. Dei som overnatter på hytta legg penger på bøssa som oppgjer for overnatting og bruk av brensel og lys.

Hytta er på 19 kvm og det går greitt å ligge 10-12 personar på hems, brisk og golv. I tillegg er det soveplass til 5-6 personar i sikringsbua. Der er det også gassoppvarming og kokemoglegheiter.

Anmarsj til Jostedalsbreen er svært kort. Frå hytta går stien ca. 350 m sørsørøst langs fjellet og svingar bratt opp mot to kjegleforma grusmorener. Inngangen på breen ligg like bak disse. Breen er her ganske flat. Ein følgjer no breens lågaste punkt innover i austleg retning. Etter kvart vil ein svinge meir i nordaust og breskjær 1673 vil dukke opp. No vil etter kvart Kjenndalskruna også dukke opp mot aust. Frå dette punktet kan ein no velge ruter mot nord, aust eller sør på breen.

Flatsteinbu vart reist i 1969 av nokre ivrige oldedøler, og all bygningsmateriale er bore opp til 1260 moh. Hytta vart restaurert og utbygd i 2005.

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra Rv 60 i Olden og følg veien innover mot Briksdalsbreen. Stien opp til Flatsteinbu går fra Kvamme ved enden av Oldevatnet. Turen fra Kvamme og opp til Flatsteinbu tar mellom 3 og 4 timer, og går i forholdsvis bratt terreng, men på godt merket sti.

SjekkUT | Flatsteinbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Flatsteinbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT