Løvknuten

Løvknuten

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Nødbu
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Løvknuten eies av Elverum kommuneskoger og leies av DNT Finnskogen og Omegn. Dette og er ei veldig koselig og enkel tømmerkoie med brisker (benker uten madrasser). Det er vedovn i koia, men mangler kokekar og kjøkkenutstyr. Det er mulig å overnatte for fem personer om de har med soveposer, liggeunderlag og nødvendig utstyr.

Hytta står ulåst, men er dårlig egnet til å nås med ski på beina på grunn av bratt terreng. Vann må hentes i bekk bak hytta,

Løvknuten er nyoppusset innendørs, men har en enkel standard. Drikkevann i bekk bak koia. Koia ligger i bratt terreng i Hakaskallen (topp) langs stien fra Jømna til Kynna.

Den ubetjente hytta Rundkjølbrakka ligger bare 1,5 km. vest for Løvknuten. Disse hyttene kan gjerne brukes sammen dersom det kommer flere til stedet enn det er plass til på én av hyttene.

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra øst: på merket sti opp fra Brattlund i nordenden av Silksjøen i Kynnavassdraget, ca 2,5 km og 210 høydemeter inn til hytta. Fra vest; på merket sti fra Nord-Flatåsen dit du kan komme til fots eller på selvbetjent bomveg (skogsbilveg) fra Jømna ved rv 20, fra Nord-Flatåsen ca. 4 km inn til hytta.

Adkomst vinter

Hytta er dårlig eget til å nås med ski på beina pga bratt terreng.

Papirkart

Kartblad: 058 Flisa