Andreas Nilsen Hytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  2 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Den åpne "Andreas Nilsen hytta" enkel hytte på 10 kvm med 2 sengeplasser, og ligger i Karasjok kommune, like i nærheten av Anarjohkka nasjonalpark.
FeFo eier de to Andreas Nilsen-hyttene i Karasjok. Den ene er åpen for allmennheten, og den andre hytta er låst og lånes ut til offentlige institusjoner.

Her finnes kjeler, kaffekjeler, panner, bestikk og tallerkener. Det er et vedskjul med ved så man får fyrt i ovnen. Det er også utedass på tunet.

Se kart over FeFos koier og hytter på Finnmarkseiendommen

Se kart over koiene

Fasiliteter

 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Båttransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Sommerstid går det en skogsbilvei over Gossjohkka bru, via Basevuovdi og videre oppover langs Anarjohkka.

Fra Karasjok kjører du ca 2 mil mot grenseovergangen til Finland.

Deretter tar du av til høyre på veien skiltet til Iskorasjohka (ca 1,1 km før grensa). Du kan kjøre med vanlig personbil helt opp til det siste veikrysset (ca 5 km fra veis ende). Fra veikrysset og frem til der stien startet, er veien kun kjørbar med bil med høy bakkeklaring (4x4).

Det er en parkeringsplass i enden av veien der stien starter. Større plass til parkering ved veikrysset, men det er ikke tilrettelagte parkeringer.

Barmarkskjøring er kun tillatt på den åpne skogsbilveien, ikke langs stien til Andreas Nilsen hytta eller andre stier. Like ovenfor AN hytta går grensen til Anarjohka nasjonalpark, med egne restriksjoner..

Tiden det tar å kjøre fra Karasjok til enden av veien der stien starter (ca 90-100 km) avhenger på type bil, men fra 2 til 3 timer. Spaserturen til AN hytta tar ca 1 time.

På finsk side er veien bedre opp Anarjokdalen, og denne er også vinteråpen. Bygda Angel ligger rett over elven for Basevuovdi hytta/veikrysset. Du kan ro opp elva med båt eller kano frem til AN hytta. Anarjohka/elva er stilleflytende nesten helt frem til AN hytta, som ligger langs det det første stryket ovenfor Angel. Fra stryket ved AN hytta og oppover begynner elva å bli stri.

På vinterstid går det også skuterløype opp Anarjohka som ender ved AN hytta.

Adkomst vinter

Vinterstid kan du gå på ski fra den finske bygda Angeli langs Anarjohka. På vinterstid går det også skuterløype opp Anarjohka som ender ved AN hytta.

På finsk side er veien vinteråpen opp Anarjokdalen. På norsk side er den nedsnødd. Bygda Angel ligger ovenfor elven for Helligskogen hytta/veikrysset. Man kommer seg over og opp elva med ski .

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig