Breidablik

Om hytta

Breidablik er stengt frem til 30. juni. Offisiell åpningsfest søndag 30. juni. Alle er velkommen.

Hytteanlegget Breidablik ligger høyt over Fitjadalen i Kvam og er et av landets mest egenartede hytteanlegg med en fantastisk beliggenhet og et stort rundskue.

Breidablik er livsverket til kvemmingen Bjarne og Anne Marit Huse. Han har brukt all sin fritid gjennom flere tiår til å skape dette spesielle stedet. Stein er lagt på stein etter møysommelig å ha blitt samlet og båret på plass. Tunet består av vakre steinhytter med torvtak. I tillegg til to hytter for beboelse er der uthus, damanlegg og benker og bord av stein. I 2014 ble anlegget overtatt av Bergen og Hordand Turlag, og drives som en ubetjent DNT-hytte om sommeren.

Hytten nås fra Fitjadalen i Kvam. Man kan også gå fra Hamlagrø eller Vending. Fra Vending kan man ta dagstur opp til hytten, mens fra Hamlagrøosen er det greit å ta med seg litt god mat og overnatte. Fra Breidablik kan man ta en kveldstur til Skrott. Uansett er dette stedet verdt en overnatting, og topptur til Skrott setter en ekstra spiss på turen. Opp hit kan man ta med seg spreke barn.

Utstyr

Hytten har proviant og er utstyrt med alt du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengetøy (ta med laken-/sovepose), gass og ved.

Det vil være hyttevert i sesongen fra starten av juli, i august og de to første ukene i september. Eget uthus med tre hundebur og tre sengeplasser.

Velkommen til dette fantastiske stedet mellom Bergsdalen og Hardangerfjorden!

Se filmen «Slik bruker du våre selvbetjente hytter» her.

Fasiliteter

  • Tørkerom
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Til Breidablik er flere innganger, se kartet.

Korteste rute er fra Fitjadalen i Kvam. Kjør til Øystese i Hardanger og ta opp Fitjadalen fra sentrum. Det går også buss til Øystese, ta ev. taxi eller gå opp til stistart. Etter parkeringplassen i Fitjadalen følger du veien et stykke innover til elven Kjølo. Ta opp til høyre. Følge sti oppover først i tett skog, senere i mer åpen lauvskog. På stølen Håsete ca 760 moh. er det vann i bekken og passelig sted for en pause. Videre på god sti oppover, men med forstsatt stigning og stadig bedre utsikt kommer man opp til Vindskjerleitet og en liten hytte som heter Vindskjer. Her er stiskille mot Skrott. Til Breidablik fortseter man rett bortover Vindskjersleitet og langs Steinatjørn på vardet og merket sti. Etter kort tids gange i nordlig retning ser du Breidablik og portalen av tre.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Breidablik er nå stengt.

Papirkart

Kartblad: 100038 Voss