Varmebua på Kjølen

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    Ingen sengeplasser
  • Åpningstider
    Hele året

STENGT: Som et resultat av den raske utviklingen av korona og myndighetenes råd stenger Troms Turlag sine hytter. De kan kun brukes hvis man er i fjellet og er i nød.
CLOSED: Due to the korona sitiuation (COVID-19) and advice from Norwegian authorities, all of Troms Turlag's cabins are closed and can only be used if you are in the mountains and in a case of emergency.

Varmebua på Kjølen er beregnet på de som vil ha en komfortabel rastepause på den klassiske turen til Kjølen, 790 moh., på Kvaløya rett utenfor Tromsø. Turmålet gir flott panoramautsikt i alle retninger og passer for de fleste, også for mindre barn. Varmebua er ny, ideen dukka opp i forbindelse med Troms Turlags 100-årsjubileum i 2007, og den sto klar i 2010. Dugnadsinnsatsen har gitt et vell av stamgjester en behagelig pauseplass og ei kjærkommen nødbu i ruskevær. Her er det til og med varmekabler i golvet til den frosne vinterturisten!

Trykk her for å se vår besøkskalender. Den viser store grupper/skoleklasser som har planlagt turer, samt planlagte stengte dager på grunn av dugnad og lignende.

Fasiliteter

  • Strømovn
  • Mobildekning

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

3,5 km på vei opp Svarthammardalen fra busstopp på Kvaløysletta. Fra veienden opp til Mellomvatnet og videre opp ryggen mellom Amundvatnet/Ámmonjávri og Svarthammarvatnet. Før toppen svinger ruta mot vest og tar så opp toppryggen mot nordøst.
Annonse

SjekkUT | Varmebua på Kjølen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Varmebua på Kjølen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT