Bakken gard - løa

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Løa på Bakken - gir deg ly for natten mens rehabiliteringen av Bakken foregår

Løa på fjellgarden Bakken er i dårlig forfatning, men gir ly for natten om du bare er forberedt på enkle forhold. Sommeren 2019 er det stor byggeaktivitet på Bakken. Stavanger Turistforening har overtatt huset på Bakken, og dette blir i disse dager rehabilitert. Det vil derfor være begrenset overnattingskapasitet på Bakken denne sesongen.

Bakken ligger lunt til. Går en to minutter fra garden kommer en til et flott svaberg med en fantastisk utsikt utover fjorden.Dette er det ideelle stedet for ettermiddagskaffen.

UTSTYR:

Løa på garden er ubetjent og åpen for turfolk hele året. På løa er det soveplasser i seng til 5 personer, samt 5 tilgjengelige madrasser. I tillegg til senger/madrasser, er det et spisebord og en kjøkkenkrok med kokeapparat og kjøkkenutstyr. I og med at dette er en gammel låve, er boforholdene av en svært enkel standard. Det er ikke vedovn i løa og heller ikke noe proviantlager. Det er en brønn på Bakken, men vannet bør ikke drikkes. Bedre vann finner du i Skurvedalsåna, 5-10 minutters gange på stien opp fra Bakken. Det er ikke søppelhåndtering, så du må ta med deg søppelet videre til Preikestolen eller Songesand. Det er viktig at du har med egen sovepose.


BOOKING:

På løa er det soveplasser i seng til 5 personer, samt 5 tilgjengelige madrasser. Du kan forhåndsbooke rom ved å trykke her.

BETALING:

På grunn av den enkle standarden er det halv pris på overnattingen i løa på Bakken gard. Du betaler direkte i bookingen, eller med engangsfullmakt. Du kan også laste ned DNT sin betalingsapp før avreise og betale oppholdet i appen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning. Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen her.

RABATTER:

Alle medlemmer får 30 % rabatt på alle hyttene våre, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise. Prisliste finner du her.

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager.

VIKTIG:

Ta med egen sovepose.

HUND:

Løa er tillatt for hund, bortsett fra i sovedelen av løa. Her er det ikke hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Løa på Bakken ligger langs "Lysefjorden rundt-løypa", mellom Preikestolen fjellstue, Bratteli og Songesand. På fotturen fra Preikestolen fjellstue må man beregne 6-7 timers gange. Fra Songesand er det ca. 1 time å gå i tidvis svært ulendt steinrøys. Det enkleste er imidlertid å ta hurtigbåt eller ferge inn Lysefjorden til Bakken kai. Derfra er det bare en knapp halvtime å gå opp til Bakken gard.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells.

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke

Annonse