Bakken gard - løa

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Løa på fjellgarden Bakken er i dårlig forfatning, men gir ly for natten om du bare er forberedt på enkle forhold. Du bør ha med deg egen sovepose. Sommeren 2019 er det stor byggeaktivitet på Bakken. Det vil være begrenset overnattingskapasitet denne sesongen.

Stavanger Tursitforening har overtatt selve huset også. Dette skal nå rehabiliteres og vil være tilgjengelig for booking våren 2020.

Bakken ligger omtrent midtveis inne i Lysefjorden.

Løa på garden er ubetjent og åpen for turfolk hele året. På løa er det soveplasser i seng til 5 personer, samt 5 tilgjengelige madrasser. I tillegg til senger/madrasser, er det et spisebord og en kjøkkenkrok med kokeapparat og kjøkkenutstyr. I og med at dette er en gammel låve, er boforholdene av en svært enkel standard. Det er ikke vedovn i løa. Her er ikke noe matlager. Du bør ha med egen sovepose. Det er en brønn på Bakken, men vannet bør ikke drikkes. Bedre vann finner du i Skurvedalsåna, 5-10 minutters gange på stien opp fra Bakken.

Det er ikke søppelhåndtering så du må ta med deg dette videre til Preikestolen eller Songesand

Bakken ligger lunt til. Går en 1-2 minutter fra garden kommer en til et flott svaberg med en fantastisk utsikt utover fjorden. Dette er det ideelle stedet for ettermiddagskaffen.

Betaling: På grunn av den enkle standarden er det halv pris på overnattingen i løa på Bakken gard. Betaling med engangsfullmakt eller med DNT app'en.

Planer

Stavanger Turistforening skal rehabilitere hovedhuset på Bakken. Dette arbeidet starter sommeren 2019.

HUND:

Tillat for hund, bortsett fra i sovedel. Her er det ikke hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Fasiliteter

 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Løa på Bakken ligger langs "Lysefjorden rundt-løypa" mellom Preikestolen fjellstue-Bratteli og Songesand. På fotturen fra Preikestolen fjellstue må man beregne 6-7 timers gange. Fra Songesand er det ca. 1 time å gå i tidvis svært ulendt steinrøys. Det enkleste er imidlertid å ta hurtigbåt eller ferge inn Lysefjorden til Bakken kai. Derfra er det bare en knapp halvtime å gå opp til Bakken gard.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke