Ulvelilægeret

Ulvelilægeret

Om hytta

  • Område
  • Betjeningsgrad
    Nødbu (stengt nå)
  • Sengeplasser
    8 sengeplasser
  • Åpningstider
    Stengt i perioden 1. jan. - 31. mai ()

Ulvelilægeret ligger ved Skarvsvann nordøst på Hardangervidda, ved Store Nordmannslepa. Dette er en ubetjent hytte med enkel standard, og betraktes som nødbu. Lægret er en steinbu fra 1800-tallet. Med sin lange historie og spesielle atmosfære, er dette en hytte helt utenom det vanlige, som vi anbefaler et besøk til. Den er mest egnet for sommerbesøk, og er stengt i reinjakta.

Overnatting

Standarden er enkel, men det er fullt mulig å overnatte her. Inne i hytta er eneste lyskilde et takvindu som gir god belysning og den rette stemningen for en hytte som dette. Steinbua har fire doble brisker (benker uten madrasser) og en Jøtul vedovn. Det er noen kjeler, en stekepanne og noe ved tilgjengelig (som regel ikke ved om vinteren). Her må man ha med sovepose, liggeunderlag og ellers alt man trenger av utstyr. I alt er det plass til ca åtte personer.

Med sin enkle standard anbefaler vi et besøk til denne unike og spennende hytta som er full av historie og gammel tradisjon. Her kan du drømme deg tilbake til gamle dager, og hvordan livet i fjellet var på den tiden.

Sist oppdatert 20.02.2019

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Reisemåte er buss til Uvdal og videre med taxi til Solheimstulen, evt. bil. 3 timers gange fra Solheimstulen til Ulvelilægret

Adkomst vinter

Hytta anbefales ikke vinterstid da den har vist seg å ikke være helt tett. Det er vanskelig å få varme i steinhytta vinterstid.

Papirkart

Kartblad: 042 Uvdal