Sommerseter

Sommerseter

Om hytta

Sommerseter ligger ca. 2 km sør for Eiangen i et ypperlig turterreng. Fra hyttene har du muligheter i alle retninger. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda med Ørnenuten 811 moh. som den høyeste toppen. Dersom du går videre kan du bestige Nare 805 moh. før du kommer til Fugleleiken. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, til f.eks. Rønningslia. På veien kan du ta en avstikker til Storefjell 745 moh. med fin utsikt. Fra Rønningslia er det stier til Godal i Luksefjell og til Solumhytta. I nord finner du Eiangen med fiske- og bade muligheter og Skiens høyeste fjell, Skårrafjell 814 moh. Fra dette området går det også sti gjennom en annen del av Sondalsfjell til Ravalsjøen og Sveinsbu. Mot sør kan man følge skogsbilvegen til Dale i Luksefjell. Alle nevnte stier er blåmerket og godt skiltet.

Om vinteren er det skiløyper til Fugleleiken/Svanstulområdet og ned til Dale i Luksefjell.

Det er fint å morgenbade i Eiangselva på sommerstid. Denne elva går like ved hytta. Her henter du også vann.

Ved lengre perioder uten regn vil elva kanskje gå tørr. Det anbefales da å ha med drikkevann.

På tunet er det uthus med ved og utedo.

På setervollen finner du to bygg med overnattingsmuligheter.

Foreningshytta

Sommerseter er en meget populær hytte som må fohåndsbestilles hos DNT Telemark. Hytta har egen nøkkel og bomnøkkel. Båt på Eiangen følger utleien om sommeren. Husk å dra båten på land etter bruk.

Hytta er trivelig innredet og er utstyrt til 5. Hytta er utstyrt med stekeplater (gass), solcelleanlegg for belysning, og propan-varmeovn i tillegg til vedovn.

Leietager disponerer hytta fra 12:00 ankomstdag til 12:00 avreisedag.

Pris:

1 døgn kr. 400,- / helg kr. 750,- / midtuke (søn-fre) kr. 900,- / 1 uke kr. 1200,-

Leie av hytta fordrer medlemskap i DNT.

Stallen

Stallen ligger på samme tunet som foreningshytta. Denne er låst med standard DNT-nøkkel. Hytta består av tre rom innenfor hverandre. Ytterst er det en stor gang til å henge fra seg, deretter kjøkken og spiseplass/stue, og innerst et soverom med køyesenger og sengeplass til 7 personer. Stallen er utstyrt med stekeplater (gass), solcelleanlegg for belysning og vedovn.

Sengetøy

Det medbringes eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekket som allerede er på er ment som et beskyttelseslag mellom dyne, pute og madrass og det medbragte sengetøyet til besøkende.

Fiske i Eiangen

DNT Telemark selger fiskekort for Eiangen Grunneierlag. De har bestemt at det er tillatt å fiske i Eiangen frem til 1. oktober. De anmoder om at det fiskes fortrinnsvis på dypt vann etter 15. september, og unna bekkeos. De har frigitt isfiske, men selger fiskekort for alle over 16 år etter gjeldende priser:

 • Sesongkort hovedmedlem kr 200,-
 • Ukeskort kr 100,-
 • Dagskort kr 50,-

Det er også mulig å løse fiskekort ved å innbetale direkte til Eiangen Grunneierlags konto, 1604 02 58772, og bruke kvittering for betalt avgift som fiskekort.

Til opplysning er det kun grunneiere og hytteeiere rundt Eiangen som har tillatelse til garnfiske, fortrinnsvis med maskevidde på 24-26 omfar. Det forutsettes at disse løser sesongkort.

Grunneierlaget ønsker å få fisket opp så mye småfisk som mulig, da de har slitt med at vannet har vært "overbefolka". De ser at dette har begynt å gi resultater, og at fisken ser ut til å være større og i bedre kondisjon, noe som er veldig gledelig for alle parter.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet.

Hyttas historie

Her kan du lese mer om hyttas historie.

Sist oppdatert 17.02.2019

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Utleie
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Om sommeren kan det kjøres helt frem til hytta for de som har bomnøkkel. Ta av fra riksvei 32 fra Wattenberg i Skien og følg Luksefjellvegen/Godalsvegen ca. 31 km til Dale bru, derfra 1,1 km på privat vei (skiltet) fram til bom med lås og videre 6,1 km til hytta.

Det er skiltet i veikryss. Dersom du ikke har bomnøkkel kan du gå eller sykle på skogsbilveien eller gå på sti fra Godal ca 7 km, eller fra tilknyttede hytter.

Adkomst vinter

Det kan kjøres med bil til parkeringsplass ved bommen. Bomvegen blir ikke brøytet, men det blir tidvis kjørt skiløype med skuter. Det er preparert skiløype fra Fugleleiken/Svanstul og merket løype fra Breiset via Eiangen.

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø