Juskjølkoia

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta er åpen for booking på overnatting og dagsbesøk! Bestilles på forhånd til finnskogen@dnt.no eller telefon 90061195. Det er 4 sengeplasser på hytta. Trenger du mer informasjon angående vilkår og priser på overnatting på hyttene våre, sjekk vår hjemmeside www.finnskogen.dnt.no/hytter.

Les mer om DNT sine oppdaterte regler for hyttebesøk på https://www.dnt.no/hytter-covid-19

Lenger til skogs enn til Juskjølkoia kommer du ikke. Her på Elverum Finnskog er avstandene store, men et nokså finmasket nett av blåmerkede stier gir mange fine turmuligheter.

Juskjølkoia ble bygget i 1978 som en skogsarbeiderkoie. Det spesielle ved koia et at den er bygget opp av isolerte lemmer (element). Det ble tatt patent på denne koietypen rundt 1915 og bygget flere slike koier. Dette var koier som gjerne ble tatt ned og flyttet rundt omkring. Koias elementer fikk plass på et sledelass.

Koia ligger sentralt i dette stinettet omgitt av furuskog og store myrstrekninger. Juskjølkoia ligger i fin dagsturavstand til DNT Finnskogen og Omegn sin ubetjente hytter i Flisberget eller på Renosdammen. Og også til Håberget som drives privat, og absolutt er et besøk verdt både på grunn av beliggenheten, maten og håndverksutstillingen.

Også vinterstid kan Juskjølkoia brukes. Den er godt isolert og grei å fyre opp, men du må som regel tråkke dine egne skispor inn. Men en fin tur er det i det høytliggende myrlandskapet.

Juskjølkoia står åpen. Vann fra god kilde ved koia.

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra vest; fra Gråberget dit du kommer med bil fra Trysilvegen (rv 25). Merket sti rett østover til hytta, ca 4 km inn. Fra nordøst; fra Håberget dit du kommer med bil eller ved å gå langs Finnskogleden/Grensesømmen. Følg merket sti over Bekkesætra, ca 8 km inn. Fra sør; flere muligheter, men det blir en vesentlig lengre tur enn fra nordøst og vest.

Adkomst vinter

Det kjøres opp mange løyper rundt Gråberget/Flishøgda. Ikke avskrekkende langt inn til hytta fra disse, men det er en forutsetning med skiutstyr som tåler å brukes i løssnø.

Papirkart

Kartblad: 069 Trysil

Annonse