Tjørnbrotbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Pga. koronasituasjonen må alle besøk til denne hytta nå forhåndsbestilles hos Aust-Agder Turistforening. Hytta ble gjenåpnet 4. mai 2020. Ta kontakt med AAT-kontoret for bestilling - gjerne på epost til aat@dnt.no. Husk da å si ifra om dere ønsker å ta med hund. Dagsbesøk er fremdeles ikke tillatt, men proviantuttak og dobesøk er lov.

Lengst nord i Austheiene ligger Tjørnbrotbu som siden åpningen i 1973 har etablert seg som Aust-Agder Turistforenings mest besøkte hytte i fjellet. Det er T-merkede stier både fra Bjåen, Hovden, Byrtedalen og Berdalsbu til hytta. Turer til Kvannfjølli (1537 moh.) og Gråsteinsnosi (1468 moh.) kan anbefales på godværsdager. Vinterstid er det skiløype fra Hovden til Auversvatn og kvistet løype det siste stykket opp til hytta.

Det er tillatt med hund i sikringsbua.

Tilsynet består av Ola Belland, Siv Tamlag, May Zwilgmeyer, Helge Liltved og Anne Dalen, mens Geir Anders Breive tar seg av transporten.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

3-4 timers gange i lett stigende lende fra Hovden. Dersom du kommer med bil, kan det være mulig å parkere ved Hovden Fjellstoge, men ta kontakt på tlf 37 93 95 43 på forhånd. Gå opp til Appartementshotellet og videre langs Byrtemannsbekken til Gjuvet hvor du krysser bekken på bro. Derfra kan du følge merkingen til hytta. Dette første strekket til Gjuvet har vi ikke kunnet merke foreløpig. Men stien ligger der, så følg den.

Adkomst vinter

På vinteren følger du gjerne skiløypene til turistnæringen på Hovden. Rett nord Auversvannet er det så kvistet opp til Tjørnbrotbu. Det er også kvistet til Berdalsbu og videre til Bjørnevasshytta.

Papirkart

Kartblad: 030 Haukeligrend

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig