Olandsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  11. mai - 31. des.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Hytta er nå åpen for forhåndsbooking! (p.t. 11.5.2020) hos Aust-Agder Turistforening. Ta kontakt med AAT-kontoret for bestilling - gjerne på epost til aat@dnt.no.

Dagsbesøk er fremdeles ikke tillatt, men dobesøk er lov.

Olandsbu er en av Norges sørligste turistforeningshytter. Den åpnet i 1962 og er en liten, men trivelig tømmerhytte, bare 50 min kjøring fra Arendal. Vi anbefaler hytta for alle og spesiellt for barnefamilier. I gode snøvintre finner man et flott skiterreng i området som ligger rett sør for Austheiene.

Her er alle fasiliteter i samme rom; kjøkken, stue og soverom. Hytta og terrenget egner seg godt for de som vil prøve sitt første opphold på en DNT-hytte. Både barnefamilier og bærplukkere tar ofte turen hit. Det er et gammelt bjørnehi ca. 200 meter øst for hytta.

Det er ikke tillatt med hund på hytta.

Tilsyn er Knut Olaf Knudsen, Dag Olav Pettersen og Gunnar Dag Tørå.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Denne turen anbefales for alle aldersgrupper.

Kjør fra Osedalen til Heldal, under jernebanen på Heldal og opp til Oland. Der er det en bomveg som høyst sansynlig er låst, så parker bilen der og begynn å gå. Ta til venstre et stykke opp,og følg merket sti til hytta.
På sommerstid anbefales det også studere bjørnehiet som du ligger på høyre side et par hundre meter før hytta på høyre side.

Adkomst vinter

Parker bilen angitt sted. Deretter følger du veien og etter ca. 1 kilometer vil du møte skiltet som viser vei til hytta sommerstid. Her anbefales det ikke å gå om vinteren. Følg veien videre 600-700 meter til den deler seg, hold til venstre her. Framover går det ganske bratt oppover og du får en stigning på ca. 75 meter fram til hytta.

Papirkart

Kartblad: 006 Arendal og 011 Tvedestrand

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig