Presteseter

Annonse

Om hytta

På grunn av smittevern kan vi dessverre ikke ta imot dagsbesøk på den ubetjente delen av Presteseter. Dette gjelder også toalettbesøk.

Både hovedhytta og det utbetjente Kvarteret med DNT sin standard lås, på Presteseter, må nå forhåndsbookes via LOT sitt kontor på telefon 33 18 76 50 i kontorets åpningstid på mandag, onsdag og fredag, eller på mail larvik@dnt.no. Maksimalt antall gjester på hele hyttetunet er 20 personer, Hovedhytta og Kvarteret.

Husk å sette dere grundig inn i all informasjon på hytta, slik at vi kan begrense smittefaren av Covid19.

Takk for at dere deltar i den nasjonale dugnaden!

Presteseter ligger ved Kopavann mellom Løvås og Grorud. Her er det flott skogsterreng med godt bærterreng og gode tur- og bademuligheter. På Presteseter er det både muligheter for leie av hovedhytta og ubetjent overnatting i Kvarteret (låst med standard DNT-lås).

Hovedhytta leies ut til grupper, skoleklasser og lignende og har 22 (maks 16 personer for å etterleve 1 meters kravet) sengeplasser fordelt på to store rom i 2. etg. (en køyeseng + fem enkle senger i hvert rom). Et soverom i første etasje. (fire senger) og fire benker i stuen, men disse er ikke like gode som en seng! Dekketøy til 20 personer. Propan, ved og strømaggregat. Vann hentes fra vannpost utenfor hytta.


Husk å ta med: Nøkler (hentes på Larvik og Omegns Turistforenings kontor i Storg. 50), fyrstikker, stearinlys, lommelykt, oppvaskhåndkle og klut. Hytta er utstyrt med dyner og puter men eget nyvasket sengetøy og laken må medbringes. Lakenpose og sovepose er nå blitt lovlig å bruke, kombinert med separat putetrekk.

Leietakere på Hovedhytta skal bruke det ene toalettet, og tilsvarende skal leietakere på Kvarteret bruke det andre toalettet.

Priser for leie av Presteseter.

Kontakt Larvik og Omegns Turistforening for leie.
Send en e-post til larvik@dnt.no for å sjekke om hytta er ledig

Følgende gjelder for alle former for utleie (utenom hyttene med DNTs standard nøkkel): Leien betales kontant ved henting av nøkler. Alternativt sendes det faktura til leietakere av Kvarteret. Ved avbestilling senere enn 14. dager før leieperioden, må det betales et avbestillingsgebyr på kr 450,-. Prisene er inkl. brensel som ved og propan.
Hytta må ryddes og vaskes etter bruk. All søppel må tas med hjem.


Kvarteret på Presteseter
Kvarteret må nå forhåndsbookes, og er låst med standard DNT-lås og har fem soveplasser (fire senger og en hjørnebenk). Her er dyner og puter til alle sengene, men eget sengetøy og laken må medbringes. Dekketøy/bestikk, propan, vedovn, utedo. Vann fra vannpost utenfor. Ta med stearinlys, fyrstikker og lommelykt. Kvarteret er så trangt at det kun leies ut til personer i samme husstand eller maks 2 personer i samme reisefølge. Prisen for Kvarteret er kr 500,- pr døgn. Badstuen kan ikke benyttes.


Innredet varmestue i Stallen, er dessverre nå stengt grunnet smittevern.

Fasiliteter

  • Utleie

Tilpasset for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

Adkomst sommer

Adkomst fra Rv 40 ved Svarstad retning Skrim/Omholtfjell. Ta der det er skiltet bl.a. til Svarstad Skisenter. Følg skilting mot Omholtfjell. Ved Bergandammen (ca. 12 km fra avkjøringa på riksvei 40) er det skilt med avkjøring til Presteseter. Herfra er det ca. 6 km. til hytta som ligger ved veien og består av 3 røde bygninger.

Adkomst vinter

På vinteren må man parkere ved Løvås parkering (parkeringsavgift) og gå 3 km på ski. Det er merket løype fra parkeringsplassen.

Papirkart

Kartblad: 023 Sandefjord

Annonse