Ivarsbu

Annonse

Om hytta

På grunn av smittevern kan vi dessverre ikke ta imot dagsbesøk på den ubetjente delen av Ivarsbu. Dette gjelder også toalettbesøk.

Både hovedhytta og de utbetjente rommene med DNT sin standard lås, på Ivarsbu, må nå forhåndsbookes via LOT sitt kontor på telefon 33 18 76 50 i kontorets åpningstid på mandag, onsdag og fredag, eller på mail larvik@dnt.no.
Hyttetunet er nå delt inn i 4 boenheter med en øvre grense på maks 20 leietakere på hele tunet.

Husk å sette dere grundig inn i all informasjon på hytta, slik at vi kan begrense smittefaren av Covid19.

Takk for at dere deltar i den nasjonale dugnaden!

En liten time fra parkeringsplassen, på blåmerket sti, ligger Ivarsbu ved Stølevann på Skrim i Kongsberg kommune. Hytta ligger idyllisk til, like ved vannkanten. Her kan små og store fiske, bade og kose seg. Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper i området. Ivarsbu er derfor et ypperlig utgangspunkt for dagsturer i nærområdet. Et opphold på Ivarsbu kan også kombineres med en rundtur fra hytte til hytte på Skrim. Runden Ivarsbu-Darrebu-Sørmyrseter-Ivarsbu kan by på korte dagsetapper som passer ypperlig for barn. Ivarsbu er trivelig innredet, med familievennlige soverom.

Ivarsbu ligger ved Store Stølevann på Skrim og har flott beliggenhet ved vannkanten. Her er det fine tur-, bade- og fiskemuligheter. Stedet har tre bygninger for overnatting: Båthuset, Smia og Hovedhuset. NB! Hovedhuset er kun tilgjengelig for DNT medlemmer.

Båthuset må nå forhåndsbookes, og har DNT-lås og to soverom med to køyesenger i hver rom, totalt åtte sengeplasser. Benk i stua med plass til to personer. Her er vatt-, ulltepper, dyner og puter. Propan med tre bluss, vann fra brønn. Dekketøy/bestikk til ca 15 personer. Peis. Solcellepanel til lampetter - tidsbryter. Det er det også et nyåpnet hunderom her med seks senger og egen dør fra yttergangen. Her kan man ta med hunden inn, men ikke opp i sengene! Hundebur i svalgang.Ta med stearinlys, fyrstikker, sengetøy/laken og lommelykt!

NB! Bomnøkkel og nøkkel til båt utleveres ikke til besøkende på Båthuset.
Båten og bomnøkkel er kun tilgjengelig for leietakere av Hovedhuset. Båten blir satt ut på vårdugnaden og tas opp på høstdugnaden, og er dermed ikke tilgjengelig hele året.

Smia må nå forhåndsbookes, og har DNT-lås og består av ett rom med fire sengeplasser (køyesenger) + to madrasser, med dyner og puter. Forheng til sengene. Et stort rom med åpen kjøkkenløsning. Alt utstyr til seks personer. Vann hentes i brønn også om vinteren. Propan med tre bluss, vedovn, utedo.Ta med eget nyvasket sengetøy og laken, håndklær, kjøkkenhåndklær/klut og lommelykt! Ved ettersyn av hytteanlegget, vil Smia være forbehold hyttekomitéen. Informasjon om datoer vil være oppslått på inngangsdøren og bes tatt hensyn til!

Hovedhuset leies kun ut til medlemmer i DNT. Det har egen nøkkel og 15 sengeplasser med dyner, puter og ulltepper. Et soverom med fem senger og et med to. Hems over hvert soverom med åpen trapp opp. Stor stue med åpen kjøkkenløsning. Dekketøy/bestikk til ca. 15 personer. Hoveddelen har solcellepanel til lampetter. Propan med tre bluss. Peis. Vann hentes i brønn, også om vinteren. Utedo. Utleie av båt (nøkkel på knippet). Ved hentes i Båthuset (nøkkel på knippet). Ta med nyvasket sengetøy og laken, håndklær, kjøkkenhåndklær/klut og lommelykt. Ved bruk av lakenpose eller sovepose, må man også ha med separat putetrekk.
Hyttebytte kl. 13.00.
Send e-post til larvik@dnt.no for å sjekke om hytta er ledig eller ring oss på tlf. 33 18 76 50

Priser for overnatting på Smia, Båthuset og Hovedhuset Ivarsbu.

Ved avbestilling senere enn 14 dager før leieforholdet, må det betales et avbestillingsgebyr på kr 400. Dersom nøkkel er postlagt, må hele leiebeløpet betales. Dette gjelder uansett grunn. Leien betales ved henting av nøkkel! Prisene er inkl. brensel som ved og propan.
Hytta må ryddes og vaskes etter bruk. All søppel må tas med hjem.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Peis
  • Fiske
  • Utleie
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst sommer og vinter er fra Vesle Stølevann. Om sommeren er det parkeringsplass rett øst for vannet og ca. 10 minutter å gå inn på kjerrevei langs nordøstsida av vannet (Vær obs pga mulig rasfare i vårløsningen og ved mye nedbør.) Alternativ vei er merket på andre siden av Vesle Stølevann.

Følg Rv 40 gjennom Hvittingfoss og videre mot Kongsberg. 8 km etter Hvittingfoss tar du til venstre ved skilt mot Hvål. Like etter den smale broen, tar du til høyre mot Passebekk. Når du kommer til "sentrum" (ca. 4 km fra broen) ved bilverksted, ta grusveien opp til venstre ved skiltet Skrim N. Dette er Digerhaugveien, og her er det montert ny bom. Besøkende må bruke Visa eller Mastercard. Vanlig bankkort med Visa virker. Visa Electron virker for noen kort-avhengig av hvilken bank som benyttes. Nå følger du veien i ca. 4,5 km. Da møter du en avkjøring til høyre merket Støle parkering og Ivarsbu. Dette er Nordre Stølevei og det er snaue 2 km til vinterparkeringsplassen. Følg denne veien, og hold til venstre ved neste veiskille (ikke synlig vinterstid). Når du kommer til parkeringsplassen med plass til 15-20 biler, er du framme hvis det er vinter. Sommerstid kan du kjøre 850 m videre på veien til venstre - gjennom bommen. Nøkkel kun til de som leier hovedhytta Ivarsbu!

Adkomst vinter

Da møter du en avkjøring til høyre merket Støle parkering og Ivarsbu (veiskillet Digerhaugveien/Nordre Stølevei). Dette er Nordre Stølevei og det er snaue 2 km til vinterparkeringsplassen. Følg denne veien, og hold til venstre ved neste veiskille (ikke synlig vinterstid). Når du kommer til parkeringsplassen med plass til 15-20 biler, er du fremme hvis det er vinter. Om vinteren er det lettest å gå på isen. Mulig omvei over demning eller løype bru sørover. Hytta ligger i enden av vannet.

OBS: åpen råk ved elv fra Store Støle, og mulig overvann seinvinters!

Varsel

Værvarsel for Ivarsbu. Vis på YR.no
Man (27.09)Skyet5º0 mm
Laber bris (7.8m/s) Nord
Tir (28.09)Lettskyet9º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Nord-nordøst
Ons (29.09)Skyet10º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sør-sørvest
Tor (30.09)Skyet9º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørøst
Fre (01.10)Regn8º3 mm
Laber bris (5.9m/s) Øst-sørøst
Lør (02.10)Kraftig regn7º6 mm
Laber bris (7.3m/s) Nordøst
Søn (03.10)Regn8º4 mm
Laber bris (7.2m/s) Øst-nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse
Værvarsel for Ivarsbu. Vis på YR.no
Man (27.09)Skyet5º0 mm
Laber bris (7.8m/s) Nord
Tir (28.09)Lettskyet9º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Nord-nordøst
Ons (29.09)Skyet10º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sør-sørvest
Tor (30.09)Skyet9º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørøst
Fre (01.10)Regn8º3 mm
Laber bris (5.9m/s) Øst-sørøst
Lør (02.10)Kraftig regn7º6 mm
Laber bris (7.3m/s) Nordøst
Søn (03.10)Regn8º4 mm
Laber bris (7.2m/s) Øst-nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt