Rovangen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

LES MER: Rovangen er ÅPEN, men vi koordinerer våre besøkende. Si fra om du skal besøke Rovangen.

Rovangen er en flott hytte som ligger idyllisk til ved Rostolvatnet øst for Rostolen. Her finner du ei gammel og ei ny hytte bygd helt inntil hverandre. Rovangen er en av hyttene tilknyttet rutenettet Fjordruta, de nærmeste hyttene er Nersetra (retning Kristiansund) og Storfiskhytta (retning Vinjeøra/Halsa).

Hytta er også mulig å besøke som dagstur, og det er mulig å bruke den som base for topptur til noen av fjella rundt. Det er kort vei fra Tverrbotn i Aurdalen, så å ta turen hit en ettermiddag og deretter ta turer i området dagen etter er å anbefale.Både Bergsfjellet (538 moh.), Rostolen (650 moh.), Pikfjellet 637 moh.) og Mannen (656 moh.) er fine turalternativer fra Rovangen. Kveldsmaten kan fiskes i Rovatnet, det ligger fiskestang på hytta, og om den ikke biter så er det mulig å kjøpe proviant fra lageret på hytta.

Rostolvatnet fungerer som drikkevannskilde til hytta, så vi anbefaler at man tar hensyn til dette ved bading og annet, hold avstand til hytta. Matrester og ureint vann bør komposteres i god avstand fra hytta, det står spade i uthus.

Det er mulig å ta med hund til Rovangen, den kan sove på gulv i annekset. I hovedhytta skal det ikke være hund, dette for å ta hensyn til allergikere.

Informasjon om hytta, proviant og toalett finnes i hovedhytta. Husk å skrive deg inn i besøksprotoll ved ankomst, og gjør opp for deg før avreise.

Det er 12 sengeplasser på hytta, i tillegg kan det plasseres 2 på sofa og det er plass til 10 på flatseng på hems/gulv.

Fasiliteter

 • 12v
 • Mobildekning
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger ved Rostolvatnet øst for Rostolen, ca. sju km nordøst for Aure sentrum. Korteste adkomst er gåturen på tre kvarter opp fra Tverrbotnsetra i Aurdalen.

Hytta ligger i mellom Nersetra og Storfiskhytta på Fjordruta.

Adkomst vinter

Om vinteren er korteste vei fra Austli i Aurdalen, ca 5 km langs kommunal vei fra Aure sentrum.

Skiterrenget til/fra Storfiskhytta er flott og kan anbefales.

Papirkart

Kartblad: 103 Kristiansund og 104 Kyrksæterøra

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig