Blektjernstua

Annonse

Om hytta

Blektjernhytta ligger idyllisk til ved Blekktjernet i Strømsåsen, sør for Drammen og er et nærmiljøanlegg. Hytta er den gamle damvokterboligen. Her er et stort uteområde med gapahuk og Tarzanløype.

Viktig Informasjon:

Hytta er nå tilgjengelig for utleie. Det er kun mulig å leie hytta i sin helhet til kr. 1100,- per døgn.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjerster som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

BELIGGENHET:
Hytta ligger flott til i Strømsåsen, mellom Drammen sentrum og Konnerud.

UTSTYR:
Det er strøm på Blektjernstua. Hytta har et godt ustyrt kjøkken med alt du trenger for å tilberede og spise mat. Hytta har spisestue og en liten stue med sofaer.
Det er 8 overnattingsplasser, fordelt på en køyseng og to familiekøyer. Det er dyner og puter i sengene. Husk Sengetøy eller lakenpose å ha utenpå det som er der.
I stua er det vedovn. Du finner ved i tilbygget utenfra.
Det er også mulig å overnatte utendørs i gapahuk, da må du ha med alt utstyr selv.
Utedo i eget bygg .

VANN:
Vann hentes i håndpumpe på utsiden av hytta.

AKTIVITETER:
Fra Blektjern kan du gå videre til f.eks. Haukåsutsikten, Risdalstårnet, Drammens geografiske midtpunkt, Hellashytta eller videre ti Konnerud. Du kan også gå Strømsåsrunden.
Hytta er et ettertraktet nærmiljøanlegg i skogen, for barnehager og skoleklasser.

HUND:
Her kan du ikke ha med hund inn.

BOOKING:
Overnatting må bookes.
Uteområdet kan leies for eksklusiv bruk. Pris kr. 500,- per dag som inkluderer ved.

KAFÈ PÅ BLEKTJERNHYTTA SØNDAGER

Vi gjør oppmerksom på at annenhver søndag er det kafè på Blektjern. Kafèen blir drevet fra kjøkkenet på hytta. Som gjest bestyr dette at om du overnatter til søndag vil de som driver kafeen komme ca kl. 11.00 for å forberede seg på kjøkkenet. De benytter kun kjøkkenet og dere har fortsatt anledning til å benytte resten av hytta som normalt.
Vi ber om forståelse for dette, og om et godt samarbeid med de som har Kafèen. Dette er et frivillig tiltak til glede for alle som er på tur i området.

HISTORIE:
Fra 1927 til 1956 bodde det fast damvoktere på Blektjern. Først familien Warhuus. De hadde 10 barn sammen, og minst to av dem ble født i tiden de bodde på Blektjern. I 1937 flyttet familien Ulriksen dit. To av de 6 barna bodde fast der. I 1947 kom familien Berg til stua. De to barna deres var voksne og bodde trolig ikke fast på Blektjern. Det er familien Ulriksen som til nå har formidlet mest om livet på Blektjern ved å fortelle og vise bilder. Etter at familien Berg flyttet i 1956 bodde det ikke fast damvokter på stedet. Noen år ble hytta leiet ut til folk som ikke hadde ansvar for pass av dammen. Det var mange som tok turen forbi Blektjernstua, satte seg på krakken utenfor og slo av en prat. Frem til 1939 var det kun vei fra Konnerudsiden, så folk gikk på stier. Rundt 2. verdenskrig bodde det kun 30 familier på Konnerud. Drammensere, særlig fra Strømsø, kom og gikk, og mange Oslofolk hadde hytte i skogen. Helt frem til 1940 var det lov å bygge private hytter i området. Folk reiste fra Oslo for å plukke bær og gå på campingtur i Strømsøåsen. I 1964 overtok 3. Drammen speidergruppe. I 1969 ble planer om modernisering og utbedring av hytta godkjent av Drammen kommune. Inne var det da soveplass til 6 og ca 20 sengeplasser i Hønsehuset bak huset. Utpå 2000-tallet overtok Drammens Sportsfiskere. De holdt til i huset til dammen delvis ble tappet ut og et omfattende restaureringsarbeid av demningen ble påbegynt. Høsten 2010 ble hytta overtatt av DNT Drammen og Omegn.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkelste adkomst er fra Drafnkollen i Strømsåsen.
Herfra er det ca 900 meter på grusvei fra Drafnhuset. Jevn stigning opp til hytta.
Det er mulig å parkere bil på oversiden av barnehagen ved fotballbanen.
Det går buss fra sentrum som stopper ved Drafnhuset.

Det er også fint å gå fra Konnerud over til Blektjern, ca 2 km på bred skogsti.

Se kart her

Adkomst vinter

Samme som på sommerstid, men da går det skiløype fra Drafnhuset.

Se kart her

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse

Eier

DNT Drammen og Omegn
Værvarsel ikke tilgjengelig