Fugleleiken

Annonse

Om hytta

VIKTIG Informasjon: I forbindelse med COVID-19-situasjonen er det innført nye rutiner for bruk av hyttene. Det vil si at en MÅ booke hytten her før bruk. Kontakt DNT Telemark på telemark@dnt.no eller telefon 35532555 for å få kode til nøkkelboksen på hytta dagen før eller den dagen du reiser opp. OBS husk å sjekke åpningstiden til tursenteret. Det vil IKKE være mulig å komme seg inn i hytten med standard DNT-nøkkel så lenge COVID-19-situasjonen pågår.

Hytta bookes midlertidig i sin helhet, men det i utgangspunktet 2-etasje man leier. Det gjøres mindre oppussnings arbeide i 1-etasje!

Nåværende priser:

Pris er 400 kr per døgn for medlem, for øvrige 1000 kr per døgn. Prisen gjelder for leie av hele hytta, ikke per person.

Leietager disponerer hytta fra 12:00 ankomstdag til 12:00 avreisedag.

Fugleleiken er en ubetjent DNT-hytte. Hytta ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Første etasje har et stort oppholdsrom. Dette brukes som serveringssted i helger og ferier om vinteren. Andre etasje er reservert overnattingsgjester. Her er det to soverom, med 7 senger totalt, pluss mange ekstra madrasser. Det er felles oppholdsrom og kjøkken mellom soverommene. Vi oppfordrer til å ikke å bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldre hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

Beliggenhet og turmuligheter
Fugleleiken er et ypperlig turmål både sommer og vinter. Den er mest besøkt i vintersesongen, da den ligger ved Huldreløypa, en av de mest benyttede skiløypene i Skien kommune. Området er relativt snøsikkert og det er mange preparerte løyper å velge mellom, fra enkle barneløyper til mer krevende spor for den som gjerne vil ha en langtur innover heiene. Med så kort avstand til Grenland er det ikke mye som kan måle seg med Sauheradfjella. Hva med en skitur over Svanstulflottene, eller en tur innover Steinbruløypa, med fine utsiktspunkter mot Lifjell og helt til Gaustatoppen. For barnefamilier er Huldreløypa et godt alternativ, med mulighet for servering av vafler og saft eller kaffe på hytta.

Men også på sommerstid har Fugleleiken mye å by på, enten du kommer med bil, på sykkel eller til fots. Fra Luksefjell går det merket sti forbi Grantjern inn til Fugleleiken og Svanstul. Et annet spennende alternativ er å ta toget til Nordagutu på Bratsbergbanen mellom Porsgrunn og Notodden. Fra Nordagutu stasjon går det en gammel merket setervei til hytta (ca. 10 km).
Fugleleiken danner et fint utgangspunkt for toppturer til Nare (805 moh) og Ørnenuten (811 moh), med forbindelse til Sommerseter og Solumhytta. Fiskemulighetene er mange, både i Svanstulvann og i de mange andre vannene i nærheten (husk fiskekort). Og frister det med en bærtur kan du fylle spannet både med multer, blåbær og tyttebær i dette området.

Fugleleiken ligger ved enden av skogsbilveien til Svanstul, ca. 3o km nord for Skien. Terrenget er åpent og vennlig, med gamle setervoller lenger øst ved Svanstulvann som nærmeste nabo. I gamle dager var det stor aktivitet her med både skogsdrift og fløtning. Fra vannet renner den gamle fløtningselva ned mot Flekkeren.

Kart
Grendland Turkart, blad 4- Skien Nord 1:25000

Opphold på Fugleleiken
Første etasje har et stort oppholdsrom. Dette brukes som serveringssted i helger og ferier om vinteren. Andre etasje er reservert overnattingsgjester. Her er det to soverom, med 7 senger totalt, pluss mange ekstra madrasser. Det er felles oppholdsrom og kjøkken mellom soverommene. Spisebordene i første etasje kan benyttes ved behov. Vann hentes i bekken ca. 200 m vest for hytta, eller fås ved å smelte snø. En vedovn gjør det varmt og trivelig. Solcellepanel gir lys til lampettene, mens maten lages på 2-platers gassbluss. I helgene i vintersesongen, samt vinter- og påskeferie er soverommet med 4 sengeplasser forbeholdt vaffelvaktene som jobber dugnad i kaféen.

Hund på hytta

Det er tilrettelagt for hund i vedboden, men dessverre ikke mulig å ta med huden inn på selve hytta.

Vaffeldugnad
Hver helg fra jul/nyttår og ut skisesongen er hytta åpen for servering av vafler, saft og kaffe fra kl. 10.00 – 16.00. Hytta er også åpen i vinterferien (uke 8) og i påsken, hvis snøforholdene tillater det, med det samme tilbudet. Dette er med forbehold om frivillige vaffelvakter. Disse gjør en solid innsats for hytta og foreningen. Tusen takk skal dere ha! Vil du være vaffelvakt en helg? Ta kontakt med telemark@dnt.no og meld din interesse.Fugleleiken om vinteren

Terrenget her er temmelig snøsikkert, og det er en rekke preparerte løyper å velge mellom, fra enkle barneløyper til mer krevende spor for den som gjerne vil ha en langtur innover heiene. "Huldreløypa" går rett forbi hyttas hovedinngang.

Hver helg fra jul/nyttår og ut skisesongen og hele vinterferien er hytta åpen for servering av kaffe, saft, vafler, og sjokolade mellom kl. 10:00 og kl. 16:00 med forbehold om frivillige vaffelvakter. Disse gjør en solid innsats for hytta og foreningen: Tusen takk skal dere ha!

Vil du være vaffelvakt en helg? Ta kontakt med telemark@dnt.no og meld din interesse!

Åpningstider (fordrer nok vaffelvakter og at det er snø)

Fugleleiken Turisthytte vil holde åpent fra 10:00 - 16:00 hver lørdag og søndag fram mot påske.

I påske- og vinterferien holdes hytta åpen fra 10:00 - 16:00 hver dag.

Fasiliteter

 • 12v
 • Peis
 • Servering
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Skien er det cirka 25 km. til parkeringsplass. Kjør fylkesveg 44, Valebøvegen, til skiltet avkjøring mot Svanstul. Dette er en helårsåpen bomvei med elektronisk bom (kun kortbetaling). Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass.

Det er cirka 30 minutters gange fra parkeringsplass til hytta, cirka 2,8 km på stengt bomveg

.Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1,3 mil fra Fugleleiken. Dette er omiljøvennlig måte å komme seg til hytta på.

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1,3 mil fra Fugleleiken. Dette er både en enkel og miljøvennlig måte å komme seg til hytta på.

Adkomst vinter

Fra Skien er det cirka 25 km. til parkeringsplass. Kjør fylkesveg 44, Valebøvegen, til skiltet avkjøring mot Svanstul. Dette er en helårsåpen bomvei med elektronisk bom (kun kortbetaling). Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass.

I skisesongen er det oppkjørt løype fra parkeringsplass til hytta, cirka 2,8 km.

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1,3 mil fra Fugleleiken. Dette er omiljøvennlig måte å komme seg til hytta på.

Varsel

Værvarsel for Fugleleiken. Vis på YR.no
Søn (15.08)Klarvær15º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Nordvest
Man (16.08)Klarvær20º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Øst-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet22º0 mm
Svak vind (3.1m/s) Sør-sørøst
Ons (18.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Tor (19.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Fre (20.08)Delvis skyet18º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør-sørøst
Lør (21.08)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø

Annonse
Værvarsel for Fugleleiken. Vis på YR.no
Søn (15.08)Klarvær15º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Nordvest
Man (16.08)Klarvær20º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Øst-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet22º0 mm
Svak vind (3.1m/s) Sør-sørøst
Ons (18.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Tor (19.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Fre (20.08)Delvis skyet18º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør-sørøst
Lør (21.08)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt