Trollfjordhytta

Annonse

Om hytta

Hyttene til Vesterålen Turlag er nå åpne igjen for gjester, og det er iverksatt smitteverntiltak grunnet koronasituasjonen. Det er kun gjester som har booket på forhånd som får bruke hyttene og toalettene. Dagsbesøk eller drop-in er ikke lov. Alle må ha med eget putevar i tillegg til lakenpose/sengetøy. Kapasiteten på hyttene er inntil videre omtrent halvert og du vil se tilgjengelige senger i bookingbildet.

Dersom hyttene brukes av gjester som ikke har booket vil det påløpe et gebyr på kroner 1000 i tillegg til overnattingsprisen.

På Trollfjordhytta er det pr i dag 12 sengeplasser på hele anlegget.

Hytteanlegget ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av Store Trollfjordhytta (bygget 2018) og Lille Trollfjordhytta.
Det er også en kombinert sikringsbu og badstu. Hund kun tillatt i gang/oppholdsrom på Lille Trollfjordhytta. Ikke tillatt med hund i Store Trollfjordhytta.

Se romoversikt Store Trollfjordhytta PDF / Se romoversikt Lille Trollfjordhytta PDF

I linken under finner du nyttige tips om booking, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bookingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/artikler/nyheter/21318-nyttige-tips-om-booking/

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Anlegget har 12V solstrøm og mulighet for lading av mobiltelefoner. Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg sjøl. Her har du Vesterålen på sitt aller råeste.

Les også: Ett døgn på Trollfjordhytta

Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsikt ned mot Trollfjorden. Her har du forøvrig også mobildekning. Er du glad i kvasse tinder har du og kommet til rett sted. Men husk, her er fjellene såpass spektakulære at du skal vite godt hva du driver med før du gir deg i kast med de.

Trollfjordhytta er kanskje ett av Norges mest spektakulære vinterturmål for de som oppsøker bratt lende vinterstid. Knapt noe sted nær en turlagshytte finnes så mange uprøvde snørenner og nedkjøringer. Har du med deg hund kan den være i Lille Trollfjordhytta.

Nøkkel

Lille Trollfjordhytta er ulåst, men Store Trollfjordhytta er låst med DNT-hengelås. DNT-nøkkel fås kjøpt for kr 100 mot fremvisning av gyldig medlemskap på butikken i Digermulen, Destination Lofoten i Svolvær, Visit Vesterålen på Sortland, og kan lånes på samme steder som har lånt ut nøkkel til Guvåghytta (også DNT-nøkkel)

Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:

Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Båttransport

Adkomst sommer

Enkleste adkomst er å følge turistbåtene som går daglig mai-september fra Svolvær til Trollfjorden. Avtal med skipper om å bli satt i land og hentet på senere tidspunkt. Merket løype fra kaia i Trollfjorden til hytta (1,5 time). Kontakt Destination Lofoten tlf 760 69 800 eller lofoten@lofoten.info for info om de ulike turistbåtene.

Det er også mulig å få båttransport fra Svolvær til Trollfjorden med RiB Lofoten DA. Normalt vil det koste ca 800 kr pr person for hver vei, men ved ledig kapasitet kan man være heldig å få transport begge veier for prisen av en tur. Kontakt RiB Lofoten på post@rib-lofoten.com eller mobil 90 41 64 40 (kun tale ikke SMS) for å undersøke/avtale transport for ønsket avgang og avhenting.

Alternativt kan du padle selv til Trollfjorden eller Austpollen nordøst for hytta, og så ta føttene fatt siste biten.

Adkomst vinter

Trollfjordhytta er et fantastisk turmål vinterstid, men adkomsten går i terreng som er skredutsatt. Vi anbefaler normalt ikke å benytte den merkede sommerløypa på vinteren, da den går gjennom en dalslukt hvor det årlig går flere store snøskred fra de rundt 800 meter høye Trollfjordtindan. I stedet anbefaler vi å ta seg opp på ryggen mellom sommerløypa og Trollfjordvatnet. På dette kartet er det skissert inn noen ulike alternative traseer inn til hytta. Men også her passeres punkter som kan være skredutsatte, og som krever gode vurderinger for å redusere risiko. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no . Man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og trygt forsere langs hele turen til mellom Trollfjorden og Trollfjordhytta. På turlagets fellesturer til Trollfjordhytta vinterstid er det krav om skredsøker, spade og søkestang for alle deltakere. Mer informasjon om adkomst til Trollfjordhytta finner du Ulykkesrapporten fra hendelsen 3. november 2019 like ved Trollfjordhytta der Vesterålen Turlags styre ble rammet av snøskred.

Løypekartutsnitt vinter.

Se også i turboka: "På tur i Vesterålen og Lødingen" (2015) for inntegnet vinterrute.

Varsel

Værvarsel for Trollfjordhytta. Vis på YR.no
Lør (14.08)Skyet9º0 mm
Lett bris (4.4m/s) Vest
Søn (15.08)Delvis skyet10º0 mm
Frisk bris (10.6m/s) Sørvest
Man (16.08)Regn7º2 mm
Frisk bris (8.6m/s) Vest
Tir (17.08)Skyet8º0 mm
Laber bris (7.9m/s) Nordvest
Ons (18.08)Skyet8º0 mm
Laber bris (5.5m/s) Nordvest
Tor (19.08)Skyet8º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Vest
Fre (20.08)Delvis skyet8º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Nord-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 153 Stamsund - Svolvær og 154 Raftsundet

Annonse
Værvarsel for Trollfjordhytta. Vis på YR.no
Lør (14.08)Skyet9º0 mm
Lett bris (4.4m/s) Vest
Søn (15.08)Delvis skyet10º0 mm
Frisk bris (10.6m/s) Sørvest
Man (16.08)Regn7º2 mm
Frisk bris (8.6m/s) Vest
Tir (17.08)Skyet8º0 mm
Laber bris (7.9m/s) Nordvest
Ons (18.08)Skyet8º0 mm
Laber bris (5.5m/s) Nordvest
Tor (19.08)Skyet8º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Vest
Fre (20.08)Delvis skyet8º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Nord-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt