Kvinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  40 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

KVINEN ligger på grensen mellom Sirdalen og Setesdalen og nord i Kvifjorden. Hyttene ligger idyllisk til på tuftene til Kvinen turiststasjon og ble bygget nye i 2017/2018 og fremstår i moderne arkitektur med klatrevegg på hovedhytta. Fra Donsen i vest er det omlag 2-3 timer å gå om sommeren, og fint for barnefamilier og de som ønsker en kortere tur til fjells.
Hyttene har totalt 40 sengeplasser fordelt i sikringshytte og hovedhytte. Hovedhytta er låst med DNT nøkkel.

På grunn av smittevernhensyn må alt besøk på hyttene nå forhåndsbestilles! Videre er det i år ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg. Antall gjester pr. hytte er redusert for å ivareta smittevernhensyn. Informasjonen under kan derfor avvike noe fra hva som nå er tilgjengelig for booking. Vær oppmerksom på at med mindre du booker alle sengene på et rom, så kan du måtte dele rom med ukjente. Det skal uansett være mulig å overholde anbefalingene om minst en meter avstand.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

Hovedhytta på Kvinen har proviant, mens sikringshytta er uten proviant.

UTSTYR

Hyttene er godt utstyrt med kjøkkenutstyr og dekketøy, gassbluss i begge hyttene og gasskomfyr i hovedhytta.
Vedfyring til oppvarming og solcelle som belysning. Dyner og puter i alle sengene, ha med eget sengetøy. Ekstra madrasser på loftet i sikringshytta.

Hovedhytta har 30 senger fordelt på to etg.
Sikringshytta har 10 senger fordelt på tre soverom.

Hund
Eget hunderom med to hundebur og to senger i sikringshytta. Dette kan forhåndsbookes.

Vann
Rennende vann fra kilde i slange mellom hyttene.

Proviant

Proviant i hovedhytta og noe i sikringshytta.

BETALING
Det enkleste er å betale med appen "DNT hyttebetaling". Last ned appen før du drar til fjells. Alternativ betaling er med fakturafullmakt som er på hytta (50,- i gebyr).

Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter. Gi beskjed til DNT Sør for gruppebestilling over 10 personer


AKTIVITET

 • Kvinen er et knutepunkt i et stinett i mange retninger.
  Gå turen vest til øst i Setesdalsheiane.
  Start på Donsen - Kvinen(2t) - Josephsbu (3t) - Gaukhei (3t) - Tjønndalen (6,5t) - Langeid ved rv. 9 (2t). Rute til Lakkenstova (8t), og videre til Ljosland (2t). Merket løype også fra Fidjeland (4 t). Sørover rute til Salmeli (10t) og videre til Tonstad.
 • Dagstur opp langs Kvinevassdraget til blant annet steinhvelvbrua Kvibru, helleren ved Kviheller og den én kilometer lange sandstranden ved Sandloni.

HISTORIE

Fra 1901 har det vært turiststasjon på Kvinen. I forbindelse med oppdemming av Kvifjorden ble turistasjon i 1970 åpnet i et nytt bygg ca 300 meter fra Kvinen gård hvor den gamle turiststasjonen lå. Den gamle Kvinen turiststasjon som ble bygget på 70-tallet ble revet høsten 2017. På samme sted bygger nå DNT Sør to nye hytter i løpet av 2017 og 2018. I september 2017 åpnet den første hytta med 10 sengeplasser.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg RV42 fra Tonstad i Sirdal. Ta til høyre ved Solheim RV468 til P-plass på Donsen (0,5 time).

På Donsen er det merket parkering for vandrere. Parkering betales på VIPPS. Informasjon om dette finnes på parkeringsplassen.

Hvordan kommer du til Donsen uten bil;
Fra Kristiansand:
Tog Kristiansand - Gyland Stasjon
Buss fra Gyland Stasjon til Tjørhom (Avreise fra Tonstad klokken 16.20 mandag til fredag, korresponderer med buss fra Flekkerfjord og Gyland Stasjon)

Det er mulig å avtale med minibuss om at den kjører helt opp til Donsen. I det tilfellet må man da vente til bussen har kjørt ferdig ruta.

Det er ca. 7 km fra Tjørhom til Donsen sommerstid og ca. 4 km til parkering vinterstid. Det er ikke stasjonert taxi i Øvre Sirdal i ukedager om man skulle trenge det.

Kontaktinformasjon:
Telefon: 48 18 78 98
tonstad.taxi@gmail.com

Buss til/fra Langeid v/RV9:
Rutetider finner du her.

Adkomst vinter

Parkeringsplass på Flesebekk, som ligger før Donsen, ca. 0,5 time ekstra å gå i forhold til sommerløype.

Papirkart

Kartblad: 009 Åseral

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig