Tjønndalen

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    6 sengeplasser
  • Åpningstider

På grunn av smittevernhensyn må alt besøk på hyttene nå forhåndsbestilles! Videre er det i år ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg.

OBS: Antall tilgjengelige senger på Tjønndalen er sterkt redusert på grunn av smittevern. Det er kun 2 senger tilgjengelig for booking. Dersom dere er en større gruppe fra samme husstand kan vi likevel ta imot bookinger på opptil 6 pers.! Ta i så fall kontakt med DNT Sør direkte: mail.dntsor@dnt.no eller ring tlf. 38 12 07 50. Vi besvarer mail og telefon i våre åpningstider: man-fre 10-16, tor 10-17, lør 10-15.

Vær oppmerksom på at med mindre du booker alle sengene på et rom, så kan du måtte dele rom med ukjente. Det skal uansett være mulig å overholde anbefalingene om minst en meter avstand.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

Tjønndalen er ei koselig hytte og lett tilgjengelig å komme til med barn. Hytta ligger mellom Langeid ved RV9 og Gaukhei, omlag 2 timers gange fra Langeid.
Bussen stopper ved P-plass på Langeid, videre opp en lang bakke og fra toppen er det en fin kjerrevei inn til hytta.


UTSTYR
Kjøkkenutstyr, gassbluss til matlaging og vedovn til oppvarming.

Det er sengeplasser til seks personer, to doble og to enkle senger. Sofabenken kan også benyttes til overnatting. Dyner og puter i sengene, benytt lakenpose eller sovepose ved overnatting. WC/vedbod ved siden av hytta.

Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter ubetjente- og selvbetjente hytter.

Hund kan legges i vedboden/do, ikke anledning til å ha hund inne i hytta.


BETALING

Last ned betalingsapp "DNT hyttebetaling" eller benytt fakturafullmakten (+50,- gebyr) som er på hytta.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

HISTORIE
Etter at KOT (DNT Sør) hadde bygd Gaukhei i 1898 ble det fort klart at fotturen fra Langeid i Setesdalen var i lengste laget. Det ble derfor gjort avtale om leie av Hægstøyl som i 1929 ble avløst av en leieavtale for Tjønndalen. Hytta ble drevet som turiststasjon frem til 1944, da avtalen ble sagt opp. Etter krigen forsøkte turistforeningen å inngå kontrakt på nytt, men da var det allerede gjort fast avtale med jegere. I 1949 fikk vi leid ei hytte i Stakkedalen, men i 2006 ble hytta solgt til grunneier. Slik gikk det til at DNT Sør kom tilbake på gamle tomter i Tjønndalen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Hytta ligger ca 2 timers gange fra RV9 (Setesdalsveien). P-plass ved RV9.
Det går en god kjerrevei helt inn til Tjønndalen fra RV9. Det er noe bratt fra veien opp Simdalen, men flater ut på toppen av bakken og inn til hytta.

Med buss:
Setesdal Bilruter til Langeid. (Kristiansand - Evje - Haukeli)

Du kan sykle helt til Tjønndalen. Turen er 6 km og det anbefales sykler med dekk som tåler grus og steinete terreng.

Mellom Tjønndalen og Gaukhei er det ei sommerbro ved Jokleiv, den tas inn rundt 1. oktober og legges ut rundt 15. juni.

Adkomst vinter

P-plass ved RV9 på Langeid.
Løypa går på ubrøytet vei og kjerrevei fra Langeid. Ruta er ikke vintermerket, men traseen er meget lett å følge.

Papirkart

Kartblad: 009 Åseral

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig