Reinheim

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 26. juni - 31. des.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

De selvbetjente fjellhyttene til DNT Oslo og Omegn åpnet for bestilling 1. juni 2020.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Viktig informasjon:

 • All overnatting må forhåndsbestilles på nett.
 • På grunn av Covid19 vil det i 2020 være begrenset kapasitet på hytta
 • Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Følg de nye sjekklistene og oppslag for hygiene og renhold på hyttene.
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.
 • Hytta er låst med DNTs standardnøkkel.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Hyttene åpner for bruk - av dem som har bestilt - rundt St. Hans, omtrent når de betjente hyttene i området åpner.

Reinheim, der den ligger i Stroplsjødalen, er den tredje turisthytta som DNT driver på Dovrefjell. Første hytta ble bygget i 1888, overtatt av DNT i 1922, og drevet fram til Snøheim ble bygget i 1952. Snøheim ble overdratt til Forsvaret i 1959 og området mellom Hjerkinn og gamle Reinheim var da tatt i bruk som militært skytefelt. Reinheim liggende i Stroplsjødalen stod ferdig i 1961 og er et glimrende utgangspunkt for turer på Snøhetta. Start gjerne turen fra lett tilgjengelige Kongsvold og ta turen til Reinheim. Deretter er Snøhetta det naturlige målet. Du kan ta turen hit på veien til Åmotdalshytta eller som en dagstur med utgangspunkt fra Reinheim. Reinheim er også lett tilgjengelig fra Snøheim. Ellers er det godt med hytter videre innover i området, så Reinheim fungerer også som et startpunkt for lengre fjellturer.

Skoleklasser og lignende grupper

Reinheim egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte. Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: aktivitet@dntoslo.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er solcellestrøm på hytta, med LED-lys og uttak for lading via USB. Gass for matlaging, og vedfyring til oppvarming. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling:

I år anbefaler vi alle gjester å betale elektronisk, enten med appen DNT Hyttebetaling eller med VIPPS.

Betal med DNT Hyttebetaling

Betal for mat med mobilen. Med appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betal med Vipps

Hytta har et eget vippsnummer slik at du kan betale for opphold og proviant. Dette nummer finner du inne på hytta.

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norge Serien "Lesja 10072"
Turkart ; Snøheim (2012) 1:25 000, Snøhetta (2009) 1:50 000, Dovrefjell Knutshø (2009) og Dovrefjell Sunndalsfjella (2009) 1:100 000 fra nordeca og Trollheimen-Dovre (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil langs E6 fra Oslo/ Trondheim og parkering på Grønbakken eller ved Kongsvold Fjeldstue på Dovrefjell. Man kan også ta tog fra Trondheim/ Oslo til Kongsvoll Stasjon. 5 t gange langs T-merket sti fra Grønbakken. 4,5 t gange langs T-merket sti fra Kongsvold Fjeldstue/ Kongsvoll Stasjon.

Adkomst vinter

Med bil langs E6 fra Oslo/ Trondheim og parkering på Grønbakken eller ved Kongsvold Fjeldstue på Dovrefjell, eller tog fra Trondheim/ Oslo til Kongsvoll Stasjon. Kvisting til Reinheim i deler av vintersesongen (17 km).

Varsel

Værvarsel for Reinheim. Vis på YR.no
Fre (06.08)Skyet10º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Vest-sørvest
Lør (07.08)Klarvær13º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør
Søn (08.08)Regnbyger16º3 mm
Liten kuling (11.2m/s) Sør-sørvest
Man (09.08)Delvis skyet9º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Nord-nordøst
Tir (10.08)Delvis skyet12º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Ons (11.08)Delvis skyet14º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Vest
Tor (12.08)Delvis skyet13º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 088 Snøhetta

Annonse
Værvarsel for Reinheim. Vis på YR.no
Fre (06.08)Skyet10º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Vest-sørvest
Lør (07.08)Klarvær13º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør
Søn (08.08)Regnbyger16º3 mm
Liten kuling (11.2m/s) Sør-sørvest
Man (09.08)Delvis skyet9º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Nord-nordøst
Tir (10.08)Delvis skyet12º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Ons (11.08)Delvis skyet14º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Vest
Tor (12.08)Delvis skyet13º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt