Bleskestadmoen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Bleskestadmoen - en hytte med sjel på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell

Bleskestadmoen er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte. Her oppe, 711 meter over havet, inn av Nesflaten og Roalkvam, og opp av Bleskestad, langt inni Suldal, ligger Bleskestadmoen som et minne om en spennende tid med stølsdrift og dyr på beite. I tidligere tider møttes suldøler og austmenn til hestehandel på Bleskestadmoen. Hytta ligger ikke mer enn 2-3 timers fottur fra Bleskestad, og er lett tilgjengelig både sommer og vinter.

I 2001 ble gammelhytta (bygget i 1891) restaurert og satt opp i sin opprinnelige form. Samtidig ble det bygget en helt ny hovedhytte. I samarbeid med grunneier ble eldhus og låve restaurert.

Det går mange stier til og fra Bleskestadmoen. Du kan komme nordfra via Holmavatnhytta. Turen går i lett høgfjellsterreng, før en slipper seg ned gjennom bjørkeskog og fram til hytta. Fra Breive kan en følge den eneste gamle fjellveien øst-vest som ikke er delt opp av kraftverksinngreper. Stien fra Jonstølen/Mostøl til Bleskestadmoen går forbi flotte stølsområder, over lettgått høgfjellsparti med fantastisk utsikt til Bleskestadmoen lenger nede.

UTSTYR:

Bleskestadmoen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Vann kan hentes i elva nedenfor hytta. Elven/bekken overfor hytta kan være tørlagt når det har vært lite nedbør.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

TURMULIGHETER:

En lett rundtur kan være å parkere bilen på Bleskestad og bestille drosje videre til dammen ved Sandvatn. Følg merket løype ned til Bleskestadmoen, ca 2 timer. Neste dag merket løype gjennom skogen tilbake til Bleskestad, 2 timer. Bleskestadmoen har merke til sjumilstøvelen. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok fra 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Boken kan kjøpes i Tursenteret i Kannik.

HUND:

Hund er tillat i sikringshytta, men hunden skal ikke inn i sovedelen av hytta. Det er ett hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.
Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Stavanger Turistforening innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Det er fiskemuligheter i Bleskestadåna. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil: Følg rv. 13 til Nesflaten. Herfra vei til Roalkvam og videre til Bleskestad. Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Buss (Suldal billag) videre til Nesflaten og Roalkvam. Videre med drosje til Bleskestad.

En oversikt over kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Det kan være krevende å gå opp fra Bleskestad, samt tilsvarende krevende å gå ned fra Bleskestadsmoen. Det er ikke å anbefale å gå sommerruten hvis det er hardt underlag, eller skredfare. Dette på grunn av juvet som ligger ovenfor daminntaket 700 moh. Dette ligger utsatt til, og ingen ønsker å komme på skli her.

Ved å gå den fineste og beste traseen, unngår du juvet. Den finner du ved å gå på den østlige siden av juvet, på samme side som Nystølen. Det enkleste er å følge lik trase som stien til Nystølen. Det er også en åpen og fin nedkjøring, når du velger denne traseen ned. Denne er ikke kvistet.

Varsel

Værvarsel for Bleskestadmoen. Vis på YR.no
Tir (21.09)Tåke8º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Vest
Ons (22.09)Lettskyet9º0 mm
Flau vind (1.2m/s) Nord-nordvest
Tor (23.09)Regn9º3 mm
Lett bris (5.3m/s) Vest-sørvest
Fre (24.09)Regn10º2 mm
Liten kuling (12.8m/s) Sør-sørøst
Lør (25.09)Skyet7º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Nordøst
Søn (26.09)Delvis skyet8º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Øst-nordøst
Man (27.09)Skyet9º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter

Annonse
Værvarsel for Bleskestadmoen. Vis på YR.no
Tir (21.09)Tåke8º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Vest
Ons (22.09)Lettskyet9º0 mm
Flau vind (1.2m/s) Nord-nordvest
Tor (23.09)Regn9º3 mm
Lett bris (5.3m/s) Vest-sørvest
Fre (24.09)Regn10º2 mm
Liten kuling (12.8m/s) Sør-sørøst
Lør (25.09)Skyet7º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Nordøst
Søn (26.09)Delvis skyet8º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Øst-nordøst
Man (27.09)Skyet9º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt