Flørli turiststasjon

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  27 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Flørli Turiststasjon - den sjarmerende turisthytta opp fra Flørlitrappene, spesielt tilrettelagt for barnefamilier.

Den sjarmerende turisthytta Flørli Turiststasjon ligger bare en ferjetur unna og er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, blant annet med eget lekerom. Hytta er et godt utgangspunkt for alle som liker å gå i trapper. Når du er på Flørli er det nærmest obligatorisk å teste trappa opp mot Ternevatnet. Blir alle de 4444 trinnene (en av verdens lengste trappper) for mye for deg, har Stavanger Turistforening merket en times rundløype med ca. 700 trinn. På denne ruten kommer du deg og til Flørli turiststasjon, som er et åprent og ubetjent overnattingstilbud.

Flørli turiststasjon er det eldste huset i Flørlibygda. Huset ligger øverst i bebyggelsen, ca. 50 moh. Følg grusvei fra kaien. Huset har innlagt strøm. Om sommeren er den gamle kraftstasjonen åpen for publikum med blant annet utstillinger og konserter. Herfra drives også kafè. Det er mulig å bestille frokost på kafeen om sommeren.

UTSTYR:

Flørli Turiststasjon er ubetjent og det finnes ikke matlager (proviant) på hytta. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er innlagt strøm og vann, og hytta har komfyr og et kjøleskap med frys. Det er sprinkelseng og barnestol på hytta, samt eget lekerom for barn i andre etasje. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller sovepose skal benyttes. Hytta har også vedovn, og det betales et tillegg på 5 kr. pr. kg. ved man bruker. Søppel kan tas med ned på kaien og kastes i søppelkontainer.

BOOKING:

Hytta har 27 sengeplasser 3 + 4 madrasser på loftet. Den finnes også en sovesofa i stua.

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din.

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Turistforeningen har merket en kort rundløype som tar deg ca 700 trinn opp Flørlitrappa, bort til turiststasjonen og ned til kaien igjen. Lang rundløype er opp 4444 trinn, anleggsvei til Stora Flørvatnet, merket løype tilbake til Flørli, 3-4 timer. Eventuelt opp kan du gå opp trappa og ned igjen den gamle rallarstien som går til høyre over demningen og ned lia. Ellers er den gamle kraftstasjonen verd et besøk. Om sommeren er det utstillinger i lokalene.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset, hvor det er to hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Båttransport

Adkomst sommer

Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes. Om sommeren går det også en Turistferje inn til Flørli.

Adkomst vinter

Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes.

Varsel

Værvarsel for Flørli. Vis på YR.no
Man (20.09)Skyet16º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest
Tir (21.09)Skyet12º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Vest-sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet14º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Sør-sørøst
Tor (23.09)Regn16º3 mm
Lett bris (5.4m/s) Sør-sørøst
Fre (24.09)Regn13º3 mm
Laber bris (6.8m/s) Øst-sørøst
Lør (25.09)Delvis skyet11º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Vest-nordvest
Søn (26.09)Delvis skyet12º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Nord-nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke

Annonse
Værvarsel for Flørli. Vis på YR.no
Man (20.09)Skyet16º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest
Tir (21.09)Skyet12º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Vest-sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet14º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Sør-sørøst
Tor (23.09)Regn16º3 mm
Lett bris (5.4m/s) Sør-sørøst
Fre (24.09)Regn13º3 mm
Laber bris (6.8m/s) Øst-sørøst
Lør (25.09)Delvis skyet11º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Vest-nordvest
Søn (26.09)Delvis skyet12º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Nord-nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt