Kringlevatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Kringlevatn - en frodig og grønn plass å være, langs en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn

Kringlevatn-hytta ligger langs Skinnvegen, en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn. Området er frodig og grønt og flere viktige villreintrekk går i disse traktene. Det er fiskemuligheter i Kringlevatnet, Svartevassmagasinet og Såvatn. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort av Statskog.

UTSTYR:

Kringlevatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Breidålega, som ligger ca. 1 km. sør for hytta. Dette er en gammel overnattingshidler, som ble brukt da Skinnvengen mellom Øvre Sirdal og Lysebotn gikk forbi her. Skinnvegen har merke til Sjumilstøvelen. Ellers kan du ta deg en toppturer til Breidåknuten (1244 moh.) og Smalevasseggi (1260 moh.). Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund tillatt i gangen sikringshytta, hvor det er fire senger for hundeeiere og vedovn på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kringlevatn ligger nord for Svartevassmagasinet, og du når hytta via dagsetapper fra Storsteinen, Bossbu, Heibergtunet Storevatn eller Bykle i Setesdalen.

For de sprekeste kan du kombinere turen til Kringlevatn med en sykkeltur fra Blåsjø. Etter 15. august kan du kjøre inn til Beinvasskilen hvis det ikke ligger snøfenner i veibanen.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske kvistes det løyper til Heiberghytta Storevatn, Litle Aurådal, Grautheller og Storsteinen.

Varsel

Værvarsel for Kringlevatn. Vis på YR.no
Tir (03.08)Delvis skyet7º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Vest-nordvest
Ons (04.08)Skyet7º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest-nordvest
Tor (05.08)Regn10º2 mm
Laber bris (5.8m/s) Sør-sørvest
Fre (06.08)Delvis skyet13º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør-sørvest
Lør (07.08)Delvis skyet16º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør
Søn (08.08)Delvis skyet17º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør-sørvest
Man (09.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Kringlevatn. Vis på YR.no
Tir (03.08)Delvis skyet7º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Vest-nordvest
Ons (04.08)Skyet7º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest-nordvest
Tor (05.08)Regn10º2 mm
Laber bris (5.8m/s) Sør-sørvest
Fre (06.08)Delvis skyet13º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør-sørvest
Lør (07.08)Delvis skyet16º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør
Søn (08.08)Delvis skyet17º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør-sørvest
Man (09.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt