Stakken

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Turisthytta Stakken i Hjelmelandsheiene - et eldorado for fiskeentusiaster og bærplukkere!

Det grønne og innbydende området rundt Stakken står i en særstilling for fiskeentusiaster og bærplukkere. Ikke rart at folk brukte området for 9000 år siden! Både Stakkavatet og de øvrige vannene omkring byr på godt med fisk. Og er du heldig så kan du spe på middagen med både blåbær og molter.

Du kan kombinere turen til Stakken med en tur til den nye hytta i Viglesdalen. Stakken er nemlig neste turisthytte-stopp etter Viglesdalen. En kortere vei til denne hytta går inn fra Nilsebudammen.

Stakken har lang tradisjon som overnattingssted for fjellvandrere. Allerede i 1911 var det en meget enkel hytte her. I 1995 ble den nye turisthytta bygget på en haug like ved Stakkavatnet.

Du kan få bilskyss fra Lysebotn til Nilsebudammen i sommersesongen, ved å kontakte Lysefjorden Turisthytte. Videre er det to timer å gå.

UTSTYR:

Stakken er en selvbetjent hytte med matlager (proviant), og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbookes. Hvis du ønsker å gjøre dette kan du trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Det er et lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur her, men egen dør inn til selve rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Stakken er med båt eller bil til Lysebotn. Videre med skyss på bomveg til Nilsebudammen, kontakt Lysefjorden Turisthytte for å bestille. Herfra er det 2 timers lett fottur inn til hytta.

Alternativ rute er fra Nes i Årdal. Herfra er det 2 timers fottur til Viglesdalen Turisthytte og videre 4 timers fottur inn til Stakken.

Det er også merkede ruter til Nilsebu og Grasdalen.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Varsel

Værvarsel for Stakken. Vis på YR.no
Søn (15.08)Klarvær11º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Øst-sørøst
Man (16.08)Klarvær20º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sør-sørøst
Ons (18.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør
Tor (19.08)Regnbyger15º3 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest
Fre (20.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest
Lør (21.08)Regn14º3 mm
Laber bris (7.3m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke (Statens kartverk)

Annonse
Værvarsel for Stakken. Vis på YR.no
Søn (15.08)Klarvær11º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Øst-sørøst
Man (16.08)Klarvær20º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sør-sørøst
Ons (18.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør
Tor (19.08)Regnbyger15º3 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest
Fre (20.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Vest
Lør (21.08)Regn14º3 mm
Laber bris (7.3m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt