Rostahytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  33 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

STENGT: Grunnet ulik smittesituasjon i Norge og Sverige, og strenge smittevernkrav i Norge, vil Troms Turlag fortsatt holde hyttene i indre Troms stengt på ubestemt tid. Hyttene er låst med ny lås i tråd med råd fra fylkeshelseembetet.
CLOSED: Due to the different korona sitiuation (COVID-19) in Noway and Sweden, and advice from Norwegian health authorities, all of Troms Turlag's cabins in indre Troms (all cabins from Golda- Lappjord+ Nedrefosshytta) are closed with a new lock.

Rostahyttene ligger nord i Indre Troms, nær svenskegrensa. På denne trivelige hvileplassen i lavterrenget er det 33 sengeplasser, og fra hytteveggen har man flott utsikt opp til ruvende topper med snøflekkede sider. Her passerer både Nordkalottruta, Grensesømmen og E1. Fra hytta kan man ta en dagstur på den merkede ruta til Gappohytta som svinger over svenskegrensa og etter hvert inn igjen i Norge på nordsida. Sørover kan du legge en fin flerdagerstur til Dærtahytta og videre til Dividalshytta i Øvre Dividal nasjonalpark. Rostahytta ligger lett tilgjengelig fra Tamokdalen, via Rostadalen i vest.

Mobildekning kun med Telenor abonnement nært hytta. Sikker plass er ca 100 meter oppover på stien mot Iselva. Ved vestveggen på Gamle Rostahytta er det av og til dekning. På hyttetunet kan det være dekning, men denne er svært variabel. Ved gode forhold kan man få dekning inne i selve hytta. Dekning også med Telia oppnår du er på siste bakketoppen når du kommer fra Innset, akkurat der du kan se hytta.

OBS! Vannhenting på Rostahyttene: Tilsynene på Rostahyttene ber folk være forsiktige når de skal hente vann. Gå ned mellom Jubileums- og gammelhytta, og se etter en rød stokk som er satt opp nede på elva. Der skal det være trygt å hente vann! Det hadde vært kjempefint hvis neste turfølge kan bygge en igloo over vannhullet, slik at det holdes åpent. Hvis vannhullet allerede er gjenfrosset/nedsnødd og dere må ned i elva (nedenfor hengebrua) og hente vann: Vær forsiktige, gå minst 2 stk i lag og bruk bøtte med tau (finnes i gangen på gammelhytta).(20.02.13).

Hyttetunet består av mange hytter:

Gamle Rosta: bygget i 1964, Nye Rosta: bygget i 1973, Jubileumshytta: bygget i 2007, Hundeanneks: bygget i 2018

Fra Innset-Likkamoen-Rostahytta: 12 km, 3-4 timer. Likkamoen-Rostahytta: 5 km, 1,5 time.

Opp Rostadalen til Innset. Herfra er det snaut 2 t (7 km) på bomvei på sørsida av Rostaelva/Rosteatnu opp dalen. Stien går fra sommerparkeringen på vei, så sti til helårsbrua over Rostaelva (Rosteatnu) til Likkamoen på nordsiden. Stien går videre gjennom blandingsskog, og av og til på tørre elveterrasser, opp Rostadalen på nordsida av elva. På helårsbru over Trollelva/Ruollajohka. Stien går så oppover og over en haug(478). Noen bekker passeres. Like før hytta et par myrdrag, og klopp over en bekk.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Egen hundeanneks med 4 sengeplasser. Den ligger i tilknytning til uthuset.

Trykk link her for å se vår besøkskalender. Den viser skoleklasser som har planlagt turer, fellesturer med turlaget samt planlagte stengte dager på grunn av dugnad og lignende.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Skibotndalen 10149"

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør inn Rostadalen enten via Tamokdalen eller fra Heia på E6 via Øverbygd. Kjør inn til Innset. Den gamle stien gikk på nordsida av elva, den nye som er kortere, går på sørsiden. På sommerstid kan du kjøre ytterligere 6-7 km innover dalen på vei på sørsiden av elva. NB! Bomavgift kr. 90,- for personbil betales med Vipps. OBS! Veien fra Innset til parkeringen kan være dårlig, spesielt på våren; kjør forsiktig.

Du parkerer på anvist parkeringsplass på Likkamoen. Fortsett deretter til fots langs veien til bru over Rostaelva. Derfra på god sti i 1,5 timer til Rostahytta.

Adkomst vinter

Veien er ikke brøytet helt inn til Likkamoen, så en må gå på ski langs veien fra vinterparkeringen innenfor Innset.

Varsel

Værvarsel for Rostahytta. Vis på YR.no
Fre (13.08)Skyet10º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Lør (14.08)Regn10º2 mm
Lett bris (3.9m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Delvis skyet12º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest
Man (16.08)Regn6º3 mm
Liten kuling (10.9m/s) Vest-nordvest
Tir (17.08)Regn6º2 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Ons (18.08)Regn7º3 mm
Laber bris (7.5m/s) Vest
Tor (19.08)Skyet6º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 164 Rostadalen

Annonse
Værvarsel for Rostahytta. Vis på YR.no
Fre (13.08)Skyet10º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Lør (14.08)Regn10º2 mm
Lett bris (3.9m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Delvis skyet12º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest
Man (16.08)Regn6º3 mm
Liten kuling (10.9m/s) Vest-nordvest
Tir (17.08)Regn6º2 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Ons (18.08)Regn7º3 mm
Laber bris (7.5m/s) Vest
Tor (19.08)Skyet6º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt