Josephsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 4. sep. - 31. des.
 • Nøkkel
  Ulåst

Josephsbu er en av de fineste selvbetjent hytte til DNT Sør. Den ligger fint plassert på sør/øst-siden av Store Hallvorsvatn, fra stuevinduet er det vid utsikt vestover over vannet.
Fra vest kommer du til hytta via Kvinen, fra sør/øst via Ljosland og fra nord via Gaukhei. Fra Ljosland kan turen kortes inn ved å ta med seg sykkel og komme seg derfra på ATV-vei nesten inn til Pytten, se kart Setesdal Vesthei Sør.

NB! Besøkende må ta med mat selv, proviantlageret er så godt som tomt!

På grunn av smittevernhensyn må alt besøk på hyttene nå forhåndsbestilles! Videre er det i år ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg. Antall gjester pr. hytte er redusert for å ivareta smittevernhensyn. Informasjonen under kan derfor avvike noe fra hva som nå er tilgjengelig for booking. Vær oppmerksom på at med mindre du booker alle sengene på et rom, så kan du måtte dele rom med ukjente. Det skal uansett være mulig å overholde anbefalingene om minst en meter avstand.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

UTSTYR

Hytta er utstyrt med kjøkkenutstyr/dekketøy, gassbluss til matlaging. Det er solcellestrøm som lyskilde og vedfyring i stue og vaskerom.
Det er dyner og puter i alle sengene, men lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting.

Hovedhytta med to- og firemannsrom, totalt 18 sengeplasser. Noen av sengene kan bookes på forhånd.

HUND
Anneks med rom til hund og eier, fire sengeplasser og to hundebur, dette kan forhåndsbookes.

Den private hytta ved siden av kan brukes somsikringshytte i tilfelle brann.

Ingen fiskerett i vannet.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter.
Hytta er stengt 19. august til 3. september i reinsdyrjakta.

BETALING
Den enkleste måten å betale for oppholdet og proviant er å laste ned appen "DNT hyttebetaling", eller kan du betale med fakturafullmakt (+50,- i gebyr).

BOOKING
Noen senger kan forhåndsbookes før du drar på tur.
Reservasjonen gjelder fram til kl 19.00, etter det får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

HUSK ALLTID Å SKRIVE DEG INN I PROTOKOLLEN, uansett om du også har booket på forhånd eller betaler med app.


AKTIVITET

 • Holmevassknuten (1023 moh.)

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde - Kvinen ligger i nasjonalt villreinområde og kloss inntil verneområdet

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

HISTORIE

Hytta var en gave fra kjøpmann Ivar Mjaaland fra Kristiansand, ble bygget i 1993. Mjaaland hadde to vilkår for gaven: Hytta måtte stå minst en dagsmarsj fra kjøreveg, og den måtte kalles opp etter Joseph Stumph. Stumph (1910 – 1992) var sekretær/daglig leder i KOT (DNT Sør) fra 1964 til 1981, og en aktiv motstandsmann under 2. verdenskrig.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra sør:
Nå er det anlagt grusvei rundt Langevatn. (Stengt for biler) Her er det fint å sykle for å korte ned gåetappen litt.

Fra vest kommer du til Josephsbu via Kvinen i Sirdal. Fra Donsen er det ca. 2 timer til Kvinen og videre på merket løype til Josephsbu, ca. 3 timer.

Nord- og østfra kommer du via Gaukhei, ca 3 timers gange. Til Gaukhei kan du komme via Tjønndalen (øst) og Øyuvsbu (nord).

Papirkart

Kartblad: 009 Åseral

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig