Garsjøkoia

Annonse

Om hytta

Garsjøkoia ligger idyllisk til kun 50 meter fra vannet Garsjø i Finnemarka. Koia har et stort uteområde og egen Gapahuk. Her er grillplasspå tunet, badeplass og robåt.

Viktig Informasjon:

Hytta er nå tilgjengelig for utleie på ordinært vis igjen.
Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

BELIGGENHET:
Koia er lett tilgjengelig med kort vei til parkeringsplass, og passer derfor ypperlig for barnefamilier. Det er ca 500 meter å gå fra nærmeste parkeringsplass til koia på grusvei/ traktorvei (mulig med barnevogn).

UTSTYR:
Koia er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy,dyner og puter. Her er ikke strøm, men gassovn til matlaging, vedfyring for oppvarming og stearinlys. Husk hodelykt. På soverommet er det to køyesenger med 4 sengeplasser, med puter og dyner. HUSK sengetøy eller lakenpose til å ha utenpå det som er der.
I stua er det to sengeplasser når du drar ut sofaen, overmadrass ligger i oppbevaringsrommet i sofaen, dyner og puter i overkøya.
Barnestol står i stua, og reiseseng (for barn opptil ca. 3 år) oppbevares bak senga på soverommet. Der er også en overmadrass til sovesofaen, som kan benyttes som madrass for reisesenga når den brettes dobbelt. Ta med eget laken og dyne til reisesenga.
Utedoen er ca 20 meter fra hytta.
Ved og ekstra gass finner du i boden med inngang fra utsiden. Veden skal ikke brukes på bål ute, det kan sankes i området.
Det er ikke telefondekning i området.

VANN:
Vann kan hentes i Garsjø, det står vannkanne i skapet.

AKTIVITETER:
Det hører robåt til koia. Båten er låst til land med hengelås. Nøkkelen til låsen befinner seg i hytta. I boden henger 6 padlevester (uten krage), 1 stk XS 25-40 kg, 2 stk S 30-60 kg, 2 stk M/L 50-70 kg, 1 stk XL over 70 kg.
Garsjø rundt er fin tur når du er her, følg veien videre, den er skiltet. Vi anbefaler at du har med kart, du kan besøke Måneskinnsheia, Vakkertjern, Skimtheia og Storsteinsfjell. Fra dette stedet i marka har du et utall av stier og skiløper ut i hele Finnemarka. se flere turforslag på UT. På Eiksetra er det servering på søndager hele året, bortsett fra i juli.

HUND:
Koia er ikke tilrettelagt for hund.

BOOKING:
Koia kan kun leies i sin helhet. Man disponerer koia fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag.

HISTORIE:
Garsjø var drikkevann for Lier helt frem til slutten av 1990-tallet. Deretter inngikk det i Glitrevannverkets reservevannforsyning. Da var det selvfølgelig restriksjoner for ferdsel i og rundt vannet. Gleden blant friluftsfolket var derfor stor da Garsjø, blant flere vann, ble frigitt for allmennheten i 2007 som følge av bygging av reservevannforsynings-ledning mot Asker. I dag har Glitrevannverket bare restriksjoner ved Glitre som er vår viktigste drikkevannskilde.
Koia blei satt opp i 1978 av Bjørn Linskov, etter en muntlig overenskomst med daværende grunneier, Trygve Tveten på Eiksetra. Bjørn hadde vokst opp på Kønnerudplassen oppe i bakken ovafor koia. Han hogg tømmeret og sagde materialene sjøl på saga på Eiksetra, snekra bua sammen, satte drag og hjul under, og kjørte den bort til tomta med en dumper.
Året etter blei sove-alkoven "hekta på".

Morten Bille, Roald Berget og Trond Berget kjøpte koia i lag i 1982, som ei flyttbar brakke, og beholdt det gode forholdet til grunneieren i Eiksetra. Familiene hadde mange flotte år ved Garsjø. I alle disse åra kunne de kjøre til døra, ro og fiske i Garsjø og hogge ved i Eiksetras skog. Tidlig på 2000-tallet blei Eiksetra solgt til Lier kommune, og grunnen som koia sto på, fulgte med på kjøpet. I 2006 ønsket kommunen å overta koia. Eierne fikk igjen det de hadde betalt for den, og synes det var en real handel. Eierne var den gang allerede inne på tanken om å donere koia til turistforeningen.
Siden har den stått nærmest ubrukt og til nedfalls.

I 2014 fikk DNT Drammen og Omegn tilbud av Lier kommune om å overta koia, samt drifte og vedlikeholde den som en DNT hytte. Dette såfremt en søknad om lovlighet ble godkjent. Det ble den, og avtale ble inngått.

Fasiliteter

  • Båt
  • Booking
  • Steikeovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil inn Eikseterveien frem til parkeringen over brua nedenfor Solvang.
Ca 10 minutters gange på grusvei i nordlig retning fra parkeringen til hytta.
Det står skilt til hytta fra grusveien, midt oppe i bakken.
Bom ved Eggevollen, kr. 20,-, kun kontant betaling.

Adkomst vinter

Med bil inn Eikseterveien frem til parkeringen på Solvang kr 10.-
Følg skiløypa nordover fra Solvang ca 300 meter og ta så av til høyre.
Hytta ligger ca 100 meter fra skiløypa.

Bom ved Eggevollen, kr. 20,-, kun kontant betaling.

Papirkart

Kartblad: Drammensmarka, topo 3000 1:50 000

Annonse