Øyungshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

NB! I sommer MÅ du forhåndsbestille overnatting på HHTs hytter - hyttene åpner 11. juni og er åpne for booking nå!

Hytta er låst med DNT standardlås som alle medlemmer i DNT kan deponere på. Den som har nøkkel kan ta med seg ikke-medlemmer uten nøkkel (de betaler bare forskjellig pris). Det er matskap i stua og du må registrere matuttak på et eget ark som du etterlater i postkasse på hytta. Betal via Hyttebetalingsappen eller ta med lapp med beløp og kontonummer hjem og betal enten via nettbank eller Vipps. Dette gjelder overnattingen også hvis du mot formodning ikke har bestilt og betalt denne på forhånd.

Sommeren 2019 fikk vi en egen robåt som kan brukes av de som har skrevet seg inn i protokollen på hytta (enten dagsbesøk eller overnatting). Se INFO OG BÅTREGLER. Husk at bruk av båten skjer på eget ansvar. Fiskeregler og kjøp av fiskekort: http://www.rjfo.no/fiske/ eller i bommen på Brumund sag. Redningsvester henger i boden.

Hamar og Hedemarken Turistforening bygde ei ny selvbetjent hytte i jubileumsåret 2018 som åpnet 8. juli. Hytta glir godt inn i terrenget, stavlaft og torvtak, gråbrun beis og tilsvarende farge på vindusinnramming, svært praktisk løsning med 4 soverom (2 doble og 2 enkle) og ett hunderom. Lekre interiørløsninger og gjennomført bruk av farger innvendig.

Det er dyner til sengene på Øyungshytta, så det holder å ha med seg lakenpose til denne HHT-hytta. Utedo. Pumpebrønn (man må bære vann inn og ut). Peis og vedovn. Solcelleanlegg. BRA 96 m2. Veranda med utemøbler (aktuell å bruke også på dagsturer). Låst med DNT standardnøkkel. Matlager (selvbetjent hytte). Se proviantliste her.

Slik anbefaler vi at du går inn til Øyungshytta sommerstid: Turforslag på ut.no. Merk at adkomst vinter følger en helt annen rute, se adkomstbeskrivelse og enkelt kart på et av bildene. Det er noen akebrett i boden til utlån på vinteren.

Rondanestien nordover til Lyngbua er en ganske lang dagsetappe derfor kan vi foreslå følgende alternativer nordover: Øyungshytta - Skolla og så videre fra Skolla - Hornsjø.
Det er ikke vintermerket løype inn til hytta.

Litt bakgrunnsinformasjon: Vi har i flere år jobbet med å finne en bedre løsning helt nord i vårt område (Ringsakerfjellet) før Rondanestien går over i Oppland og DNT Lillehammers område. Vi ønsket løsning som har plass til flere vandrere enn Godlidalshytta (kun 4 senger) – og som har status selvbetjent. Derfor kjøpte HHT «Lømo-hytta» på Øyungen 01.09.16. Den hytta har en helt fantastisk beliggenhet like ved sjøen og like ved Rondanestien. Selve hytta var i svært dårlig stand og hadde en dårlig løsning så det har hele tiden vært meningen å rive hytta og bygge en ny.

Vi fikk dispensasjon (22.09.17) fra byggeforbudet i LNF-området med disse kravene: alt under ett tak, max 100 m2 BRA, 6 sengeplasser, Godlidalshytta tas ut av DNTs rutenett, ny hytte holdes stengt i villreinens kalvingsperioden 01.05. til 10.06.

Løsning ble planlagt løsning og kontrakt inngått med Oppland bygg og anlegg fra Etnedal om både riving og bygging. Alle godkjenninger var klare onsdag 4. april og arbeidet startet opp med en gang for å kunne utføre så mye som mulig transport på vinterføre og lage så lite spor som mulig. Det ble etablert "vinter/snøvei" ved hjelp av beltevogn, gravemaskin og løypemaskin og denne blir brukt for alt materiale både ut og inn. Hytta ble åpnet søndag 8. juli med 300 personer tilstede og påtroppende fylkesmann Knut Storberget klippet snora. Hurra! Vi har som vanlig svært godt samarbeid med grunneier Pihl as som har støttet og fulgt dette prosjektet fra første dag. Vi mener dette gir allmennheten supre turmuligheter og ønsker alle: God tur til Øyungshytta!

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Peis
 • Mobildekning
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør fra Brumunddal via Brumund sag (veiavgift/bom) og innover mot Åstdalen. Du passerer Hamarseterhøgda, Åkersætra, Kvarstadsetra - og der tar du til høyre skiltet mot Øyungen. Det er ca 42 km fra Brumunddal til parkeringsplassen på Øyungen. Parker bilen på vinterparkeringsplassen og følg skilt og merking 2,7 km inn til hytta - dvs 400 m lenger inn enn Rondanestien. Hytta ligger vest for sjøen Øyungen der det er fint å fiske og bade.

Adkomst vinter

Det er ikke merket skiløype til hytta. Det kjøres skiløype i hytteområdet Øyungen og østover retning Mortenshøgda (Åstdalen turløyper). Følg dette skisporet fra parkeringen og oppover og gjennom hyttefeltet og østover i ca 1,6 km. Ta av til venstre før elva Øyungsåa og tråkk ditt eget spor (evnt følg skuterspor hvis det er) nordover langs elva opp til sjøen og hold venstre side av sjøen til du kommer til hytta (ca 1,2 km fra skiløypa). Se enkel kartskisse på et av hyttebildene.

Åstdalen turløyper kjører skiløyper i området og kan følges på skisporet.no.

Annonse

Eier

Hamar og Hedemarken Turistforening
Værvarsel ikke tilgjengelig