Savalsætra

Annonse

Om hytta

NB! I sommer MÅ du forhåndsbestille overnatting på HHTs hytter - hyttene åpner 11. juni og er åpne for booking nå!

Den nye ubetjente hytta åpnet 4. oktober 2018. Vi har skrevet avtale om å leie setra til Grindereng gård - på Savalsætra! Nå blir den lange etappen på nesten 30 km fra Svartskogkoia i Mosjømarka til Målia mulig å dele i to like store etapper istedet! Hurra!

HHT i Løten har i mange år vært på utkikk etter en løsning som ville gjøre det lettere for vandrere langs Rondanestien. Nå kan vi altså med glede melde om at fra 4. oktober 2018 kan man overnatte i den nevnte setra som ubetjent hytte med 8 sengeplasser. Vi er veldig glade for at Bjørn Sætren og hans sønn Hans Jørgen Sætren, som snart skal overta gården, ville leie ut setra si til oss. Våre dugnadfolk i Løten krets har gjort en enorm dugnadsinnsats fra starten av august og fram til åpningen så denne hytta skulle bli klar før vinteren. De har rettet opp hjørnet, restaurert taket over stua, byttet endel panel, malt både utvendig og innvendig, byttet ovner, montert solcelleanlegg, ryddet og kastet og innredet funksjonelt for ei DNT-hytte, vasket og klargjort slik at hytta nå kan ønske vandrere velkommen hele året.

Sengene fordeler seg slik: 5 på soverommet, 1 i stua og 2 på kjøkkenet (kombinert med sofa på dagtid). Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare tepper.

Det er brønn ute på setervollen (innenfor gjerdet) for sommerbruk. Om vinteren må du smelte snø. Hvis du anser det nødvendig å koke vannet før det drikkes, skal det fosskoke i ett minutt (da drepes eventuelle bakterier, virus og parasitter).

Utedo med do og vedskjul på tunet.

Det er god seterstemning i hytta og den har en fantastisk utsikt utover hele Hedmarken! Vi kan røpe at dette er "Løtens hemmelige perle"!

Hytta er lett tilgjengelig - den ligger faktisk helt inntil Rondanestien - og den ligger også ved helsårsvei. Løtenløyper har skiløyper like ovenfor hytta.

Les mer om Rondanestien (fra Lysjøen til Lyngbua)

Turforslag i nærheten

Fasiliteter

  • 12v

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beite.

Adkomst vinter

Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beiter.

Papirkart

Kartblad: Hedmarksvidda

Annonse

Eier

Hamar og Hedemarken Turistforening
Værvarsel ikke tilgjengelig