Haakonsbu

Haakonsbu

Om hytta

Harstad Turlag ønsker velkommen til en ny og flott hytte på Haakonsbu. Hytta ligger i Johnsheimen i et kjerneområde for friluftsliv på Hinnøya. Hyttene har 16 sengeplasser hvor 11 av disse kan bookes på forhånd. På hovedhytta er det fire soverom. Hvert soverom har køyeseng 120/90. Sikringshytta består av ett rom og har 4 køyeplasser og to hundebur. Begge hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Hyttene er rikelig utstyrt. Hovedhytta har en moderne gasskomfyr som er ypperlig til å steike bakeoff brød, bagetter og andre godsaker. I yttergangen på hovedhytta er det toalett for begge hyttene. Hovedhytta har et godt utstyrt kjøkken, 12v solcelleanlegg med lys på alle rom og ladepunkt for ladding av mobiltelefoner. Husk å ta med USB ledning. Det skal benyttes lakenposer eller tynne soveposer i sengene. Begge hyttene har dyner og puter i alle senger. På hytteanlegget er det også en egen badstuhytte, med god sitteplass og store vinduer for å nyte den storslagne utsikten.

Drikkevann hentes i det øverste av Steinvatnan ca. 100 meter i sørøstlig retning. Det er isbor til bruk vinterstid. Hytta ligger værhardt til, og det kommer mye snø om vinteren. Snøen kan ligge langt ut i juli rundt hytta, til tross for at turløypene og hyttene bare ligger mellom 400- og 600 m.o.h. Vind fra sørvest kan være kraftig.

Turmuligheter: Følgende fjelltopper kan nåes som dagstur fra hytta:

 • Snøtinden: 978 moh. Fra hytta starter en med stigning med en gang, eller velge en mindre strevsom rute som tar av fra den merkete ruta 1,5 kilometer fra hytta.
 • Vassvikegga: 874 moh. Toppen nås fra ruta sørvestover mot Toralfsbu. Ta av ved Steinhaugan og gå vest for Lørvefjellet til Veilivatnan.
 • Rundt hytta: Jonsheimtinden eller Botnfjellet.

Nøkkel: Hyttta er låst med DNT-standardnøkkel. Informasjon om hvor du kan låne denne i Harstadområdet finner du her.
Hund:
Er KUN tilatt på sikringshytta. Her er det lagt tilrette med hundebur, matskåler, matter og pledd.
Tilsyn og vertsskap: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Besøkskalenderen: Sjekker du her Ordningen er et forsøk på å unngå kollisjoner av flere større grupper samtidig på hyttene. Vi oppfordrer derfor større grupper til å se i kalenderen før de legger på tur, og eventuelt melder sin ankomst. Uansett er alle velkommen til hyttene våre, når som helst, og uten å ha sjekket hyttekalenderen. Dette er ingen bookingordning, og gir ingen eksklusiv rett tilhytta.

Sist oppdatert 16.02.2019

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra nord og øst:
Via rute lvh29 Bjørnhaugen - Haakonsbu, eller Kongsvikdalen.

Fra vest:
Via rute lvh30 Fossetua - Haakonsbu.

Fra sør:
Via rute lvh31 Toralfsbu - Haakonsbu.

Adkomst vinter

Fra Fiskfjorden:

Opp Nordalen, til Litlevatnet. Ta til venstre opp mot nedre Vesterforsvatn. Følg vassdraget opp på venstre side. På øvre Vesterforsvatn ta til høyre opp forbi Steinvatnan til hytta.

Papirkart

Kartblad: 160 Sortland