Solumhytta

Solumhytta

Om hytta

Solumhytta er for mange en litt ukjent perle i Luksefjell. Denne gamle buplassen har vært ubetjent hytte i DNT-systemet noen år. Selve hytta er i god stand med hyggelig og praktisk stue/spisestue, kjøkken og åtte sengeplasser. Der er en trivelig uteplass på tunet og på den gamle fjøsmuren. Der det før var plass for for til dyra er det nå benker med utsyn mot Økteren. I liene bak hytta er utsikten enda flottere.

Til enhver tid er der god tørr ved i skjulet og god peisovn i stua. Litt spill og annet i hyllene kan gi god tidtrøyte for de minste vandrerne. Fin tur videre er vandring mot Sørmyrseter på Kongsbergsida, eller til Sommerseter mot vest.

Topptur til Vardefjell

Stien fra Solumhytta opp til Vardefjell 799 moh ble merket opp på nytt og ryddet sommeren 2013. Her er det lagt kavlinger i de våteste partiene. Turen opp kan absolutt anbefales og utsikten er flott. Turen fra Solumhytta til toppen tar cirka 1 time, men turen er så fin at en glemmer å se på klokka.

Tilgjengelig året rundt

Fra Solumhytta går det merket sti til/fra Sørmyrseter i Skrimområdet. Skien Turlag har ansvar for rydding og merking fram til vegen forbi Buvannstua og Paulstul. Derfra er det eier av Sørmyrseter, Kongsberg og Omegns Turistforening, som har løypeansvar. Solum ligger i passe dagsmarsjavstand fra KOT-hyttene, både Sveinsbu (13 km) og Sørmyrseter (9 km).

Den samme strekningen kan du gå på ski, enten over Åslivassfjell eller over Igletjern. Løypa er fastmerket uten oppkjørte spor, så det er fine muligheter for en god gammeldags skitur for de som måtte ønske det. Vi håper mange vil finne fram til "hytta med sjel" i nærområdet til Grenland.

Hytta har montert solcellepanel.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hunderom i annekset. Dette er et nytt anneks som har to sengeplasser, og vedovn som varmer godt.

Kart

Skien Nord 1:25.000 og Siljan Nord 1:25.000

Sist oppdatert 17.02.2019

Fasiliteter

  • Peis
  • Mobildekning
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg Luksefjellvegen/Godalsvegen cirka 40 km fra Skien fra avkjøring fra riksveg 32. Åpen bomveg siste strekningen på cirka 3 km. Benytt parkeringsplass på Økertaie ved besøk av Solumhytta eller topptur til Vardefjell. Skiltstolpen står like ved parkeringen og turen opp til hytta tar cirka 30 minutter derfra.

Fra parkeringsplassen på Økteraie er det også merket sti over til Finnvolldalen og videre til Sommerseter via Rønningslia. Alle stiene og løypene finner du på kartene Siljan Nord og Skien Nord 1:25 000.

Adkomst vinter

Følg Luksefjellvegen/Godalsvegen cirka 40km fra Skien fra avkjøring fra riksveg 32. Åpen bomveg siste strekningen på cirka 3km. Benytt parkeringsplass på Økertaie ved besøk av Solumhytta eller topptur til Vardefjell. Skiltstolpen står like ved parkeringen og turen opp til hytta tar cirka 30 minutter derfra.

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø