Sandvasshytta

Sandvasshytta

Om hytta

- Romoversikt for hovedhytta finner du ved å klikke her. Den nye Sandvasshytte stod klar til bruk i 2010. Hytta har fire soverom i første etasje med tilsammen 16 sengeplasser. Andre etasje består av fire store soverom med tilsammen 30 sengeplasser samt en romslig loftstue. Sikringshytta har 12 senger. 12 av sengene på hovedhytta kan forhåndsbookes. Mer info på UT.no

Hytta ligger idyllisk til med tilgang til båt og gratis fiske.

I tillegg til hovedhytta finnes også en sikringshytte bygget i 1992 med 4 + 12 sengeplasser.

Se bildeserie fra todagerstur til hytta, sommeren 2010.

Ta turen Episode 5 i serien om to karer, en husky og en fotograf som tar turen til Haugesund Turistforening sine hytter. Vist på TV- Haugaland.

Utstyr: Hyttene er bra utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, kluter, tørkehåndklær og proviant. Det er installert 12v solcellebelysning på hytta. Radio. Vedfyring og stearinlys. Stekeovn på hovedhytte. Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, utvask og generell rydding. Sengene har pålagt sengetøy og byttes en gang årlig. Derfor SKAL det benyttes lakenpose (IKKE sovepose) i tillegg. Hovedhytta har eget tørkerom og vaskerom. Begge hyttene har eget proviantlager.

Proviant: Våre selvbetjente hytter har et bra utvalg av proviant. Middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Utvalget kan variere ettersom matlageret fylles en gang årlig.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Prisinformasjon finner du på hytta.

Betaling: Du trenger ikke kontanter når du skal gjøre opp for deg. Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Beløpet trekkes deretter fra din konto.

Hund: Det er to hundebur på hytta. Hunden kan være i uthusdelen på hovedhytta. Husk å ta med egne matskåler til hunden din.

Båt og fiske: Hytta har en robåt. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i foskjellige størrelser henger i uthus på hovedhytta.

Sist oppdatert 16.02.2019

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Steikeovn
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil: Kjør E134 til Markhus i Åkrafjorden. Derfra opp til Øvra Markhus for parkering. Off. transport: Haukeliekspressen til Åkrafjordtunet. Derfra til fots på vei til Markhus ca. 2,5 km. Opp til Øvra Markhus. Herfra på sti til Sandvasshytta. Gangtid ca. 4 timer.

Adkomst vinter

Samme som for sommer.

Papirkart

Kartblad: 028 Rosendal - Sauda