Blomstølen

Blomstølen

Om hytta

. Romoversikt for hovedhytta finner du ved å klikke her. Blomstølen er mye brukt av barnefamilier, og det er ikke så rart for Blomstølen har mye å by på. Her er tre funksjonelle hytter, hvor en av dem, "Gamle stølen" er tilrettelagt for hund. Hyttene har tilsammen 48 senger, mens 17 senger er merket til forhåndsbooking. Mer info på UT.no

I området rundt Blomstølen er det mange fine turmål, flotte fiskevann og mye bær om høsten. Særlig i Blomstølsvatnet er det mye fisk.

Alle hyttene står åpne hele året. Unntatt hovedhytta som er stengt i vintersesongen.

Ta turen Episode 4 i serien om to karer, en husky og en fotograf som tar turen til Haugesund Turistforening sine hytter. Vist på TV- Haugaland.

Utstyr: Hyttene er bra utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, kluter, tørkehåndklær og proviant. Det er installert 12v solcellebelysning på hovedhytta. Radio. Vedfyring og stearinlys. Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, utvask og generell rydding. Sengene har pålagt sengetøy og byttes en gang årlig. Derfor SKAL det benyttes lakenpose (ikke sovepose) i tillegg. Hovedhytta har eget tørkerom. Alle hyttene har eget proviantlager. Toaletter i uthus på hovedhytta.

Proviant: Våre selvbetjente hytter har et bra utvalg av proviant . Middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Utvalget kan variere ettersom matlageret fylles en gang årlig.

Priser: Hyttene er åpne for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Du trenger ikke kontanter når du skal gjøre opp for deg. Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Beløpet trekkes deretter fra din konto. Oppgjørskasse på hovedhytta.

Hund: Hund tillates på gamlestølen(den minste hytta). Det er i tillegg eget uthus for hund. Husk å ta med egne matskåler til hunden din.

Båt og fiske: Hytta har en robåt. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i foskjellige størrelser finnes på Blomstølen. Hold avstand til elveutløp.

Sist oppdatert 23.01.2019

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fire stier er merket inn til Blomstølen.
Fra Sandvasshytta: En tur på ca 2 timer.
Fra Storavassbu som ligger 4 timer mot sør.
ra E134 (Tjelmeland/Kyrping) er det en fin sti som tar ca. 6 timer.
Den letteste, korteste og mest brukte er fra øyno i Stordalen. Kjør E134 til Frette, videre oppover Stordalen til Øyno og P-plass. Den tar ca. 2 timer. Noe bratte partier men ellers lett å gå. Har en med barn må en beregne noe lengre tid.

Det er mulig å benytte seg av taxi fra Frette til Øyno (Mob. 91628216/48228782) hvis man tar returen f eks via Markhus eller Skromme. Da kan man benytte buss tilbake til bilen. Da sparer man en lang spasertur fra Frette til Øyno.

Adkomst vinter

Området rundt Blomstølen er ikke spesielt godt egnet til skiturer. Det krever gode skiferdigheter og orienteringskunnskap. Den mest brukte adkomsten på vinteren er fra Markhus i Årkafjorden.

Papirkart

Kartblad: 028 Rosendal - Sauda