Utlandet

Utlandet

Sverige er vårt nærmeste utland, og som medlem i DNT får du rabatt på overnatting på fjellhyttene til Svenska Turistföreningen. Langs hele grensa går rute- og hyttenettet på kryss og tvers og gir muligheter for grenseløse vandringer i alt fra dype skoger til høyreiste fjell både sommer og vinter. Bare i Sylan er det 760 km med permanent vintermerkede ruter, 310 km på norsk side og 450 km på svensk side. Antageligvis er dette det største sammenhengende rutenettet med vintermerkede ruter i fjellet i hele verden. Rutene, som er helårsmerket, leder deg inn i fjellet og mellom et tyvetalls hytter.

Liker du å vandre langt bør Finnskogleden, Nordkalottruta eller Grensesømmen, ruta som strekker seg langs hele grensa mellom Sverige og Norge, være fristende alternativer.

I tillegg til Svenska Turistföreningen, samarbeider DNT med de øvrige nordiske turistforeningene, slik at du som DNT-medlem kan få rabbatt på overnatting på turisthyttene i Finland og på Island.

Fellesturer til utlandet

DNTs medlemsforeninger over hele landet arrangerer en rekke fellesturer til spennende turmål i utlandet, som feks bestigning av Kilimanjaro, fottur på Madeira eller klatresamling i Spania.

Se en oversikt over alle utenlandsturene

Papirkart

Kartblad: 60,10,3