Finnskogen

Finnskogen

Finnskogen er det spennende natur- og kulturområdet på begge sider av riksgrensa i Hedmark og Värmland. Her møter du bølgende, skogkledde åser med elvedaler, store og små innsjøer og myrområder.

Hele veien kan du finne gamle kulturminner fra den skogfinske kulturen. Sammen med et rikt dyre- og fugleliv, gjør dette Finnskogen til et spennende terreng å vandre i både for milslukeren og småbarnsfamilien.

Historie

Finnskogen heter området fordi det fra rundt år 1600 ble befolket av innvandrere fra Finland. Innvandrerne hadde en særpreget kultur med bl.a. røykbadstu og svedjebruk. Også i dag møter du denne kulturen i byggeskikk, i folkelynne og i enkelte ord og vendinger. Hundrevis av stedsnavnene, både de som står på kartet og de som lever i dagligtalen, er av finsk opprinnelse.

Turterreng

Her kan Finnskogen turistforening med sine samarbeidspartnere by på rundt 1100 km blåmerket stier. Velkommen til en vandring blant kulturminner og levende kultur, innbakt i en variert natur, der sjansene til å oppleve et møte med bjørn og ulv er til stede. Elg kan vi iallfall nesten love deg å møte!

Mange stengte veier gir meget gode sykkelmuligheter på Finnskogen og området gir også mange gode padlemuligheter med kano.

Mest populære turer

Sjutorpvandringen.

Gode startsteder

Søre Osen, Gravberget, Kirkenær, Svullrya, Øyermoen og Morokulien.

Mer informasjon

Papirkart

Kartblad: I tillegg til de to norgeseriene 1:50 000 fra Kartverket og Nordeca fins turkartene Eidskog (2011), Elverum (2009), Finnskogen Nord (2008), Finnskogen Sør (2007) og Midtre Finnskogen (2006) 1:50 000 fra Nordeca (tidl. Ugland) og kartheftet Finnskogleden med kart i 1:50 000 og detaljerte rutebeskrivelser og opplysninger om overnattingsteder.

Annonse