Alvdal Vestfjell

Alvdal Vestfjell

Vest for Alvdal ligger det fjellområdet som er oppkalt etter bygda. Det strekker seg vestover til Rondane , og har Folldalen i nord og Atndalen i sør som øvrige grenser.

Området preges av lavkledde, runde formasjoner, med spredt bjørkeskog langs flere av vassdragene. Det går flere mindre veier inn i området som gir mange gode utgangspunkter. Det er også fint å kombinere en tur i Alvdal Vestfjell med en tur i Rondane.

Seterområde

Omtrent midt i Alvdal Vestfjel troner den 1827 meter høye Storsølnkletten. Derfra ser man en rekke av setrene som har vært med på å sette sitt preg på disse fjellene i generasjoner: Breisjøseter, Flatseter, Franksætra, Follandsvangen og Kvislåsætra er de mest sentrale.

Tidligere tok alle disse i mot overnattingsgjester, men i dag er det bare Breisjøseter som gjør det. Det er til gjengjeld et meget trivelig overnattingssted som ligger fint an i forhold til øvrige turisthytter i området. DNT har nemlig to selvbetjente hytter i Alvdal Vestfjell. Det å besøke dem kombinert med Breisjøseter gir en fin rundtur og god oversikt over fjellområdet.

Populære ruter

Fra Straumbu til Breisjøseter og fra Flatseter til Breisjøseter.

Gode startsteder

Atnasjø kafe, Straumbu, Flatseter og Kvislåsætra.

Papirkart

Kartblad: I tillegg til de to norgeseriene 1:50 000 fra Kartverket og Nordeca fins turkartene Sollia (2011) 1:50 000 og Rondane (2008) 1:100 000 fra Nordeca (tidl. Ugland) og Rondane (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm.

Annonse