Fra Hamlagøosen til Vending

Ansvarlig: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om ruta

Om ruta

Fra Hamlagøosen

På vei over Hamlagrøosen og videre langs vestsida av Hamlagrøvatnet forbi Lii og på helårsbru over Stølselvi nesten nede ved vannet. Stidele til Hornaberg, Torfinnsheim, Kiellandbu og Botnen på østsida av elva. Herfra opp over Heiane og Langagjelet og videre på vestsida av høyde 950 og ned til stidelet nord for Vendingstjørn. Herfra kort bort til Vending ved sørvestenden av tjernet.

Vending ligger flott plassert ved Vendingstjørn i fjellet mellom Bergsdalen og Kvamskogen, bare 2–3 timers gange i lett terreng fra Hamlagrøosen i Bergsdalen. Fra Kvamskogen må du beregne 5–6 timer.

Hytta er fullt utstyrt med sengetøy og kjøkkenutstyr, ved og gass. Du må ha med lakenpose eller sovepose og klær etter været, pakk lett sekk og legg avgårde langs merket sti. Hytta er selvbetjent og egnet for barnefamilier, grupper, tradisjonelle fjellvandrere og alle som vil prøve det enkle hyttelivet under gode forhold. Hytta er tilpasset for hund med tre hundebur i sikringshytten.

Turmuligheter rundt Vending

Rundt Vending er det et ypperlig turterreng både sommer og vinter. Fuglafjell, Geitafjell og Skrott er flotte dagsturmål fra hytten. Ta med fiskestang, og går du med barn, ligg over en dag og kos dere i området. Et flott turmål er også hytta Breidablik, enten at man overnatter på Breidablik og returnerer til Vending, eller fortsetter ned til Øystese med buss tilbake til Bergen.

En annen flott tur er fra Hamlagrø, overnatting på Vending og derfra til Botnen. Man må gå tilbake langs stien fra Hamlagrø til stideler fra Torfinnsheim, derfra fortsetter turen i flott landskap om stølen Breisete, Gråurdvatnet og ned over Botnadalen. Det kan leies turistbåt til/fra Porsmyr eller Steinstø lenger ute i Fyksesundet.

Fiske rundt Vending

Det er mye fisk i vannene i Bergsdals- og Kvamfjellene. En avtale mellom Bergen og Hordaland Turlag og grunneierne på Vending gjør at gjester på hytten ikke behøver å løse fiskekort for de nærmeste vannene rundt hytten. Altså er det fritt frem for fiskestang og oter i de vann som omfattes av ordningen. Se kart/oppslag på hytten.

Tilrettelegging for hund

Sikringshytten har hundebur og er ellers fullt utstyrt som hovedhytten (proviant må hentes i hovedhytten).

Fra Vending

Til stidelet i nordenden av Vendingstjørn. Herfra videre opp til sørsida av høyde 950 og videre nordover over Heiane til stidelet til Torfinnsheim, Kiellandbu, Hornaberg og Botnen. Så på helårsbru over Stølselvi og forbi Lii og langs vestsida av Hamlagrøvatnet til Hamlagrøosen.

Annonse