Breidablik til Vending

Ansvarlig: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om ruta

Om ruta

Fra Breidablik

Fra Breidablik følger man T-merket sti bratt ned i Solheimdalen til Solheimdalsvatnet og stidelet til Fitjadalen. Videre langs vestsida av vannet og opp til stidelet til Hamlagrøosen, Kiellandbu og Botnen, følg i en bue sør- og vestover til Vendingstjørn der hytta ligger ved sørenden.

Hytta Vending ligger under det massive Fuglefjellet på 1334 moh. Rundt Vending er det et ypperlig turterreng både sommer og vinter. Fuglafjell, Geitafjell og Skrott er flotte dagsturmål fra hytten. Ta med fiskestang, og går du med barn, ligg over en dag ekstra og bruk eldoradoet rundt hytta med fjell og vann og pytter og tjern.

Ny hytte på Breidablik åpnes 30. juni 2019.

Fra Vending

Fra Vending følger en T-merket sti i en bue sørøstover og ned i Solheimdalen til stidelet til Botnen, Kiellandbu og Hornaberg. Videre sørover til Solheimdalsvatnet og stidelet til Fitjadalen ved sørenden av vannet. Herfra bratt opp dalsida til hytta som ligger rett sørøst for Geitafjellet.

Å gå igjennom porten til Breidablik, en forsegjort trerot, er som å tre inn i et eventyr. Breidablik er en forunderlig opplevelse fylt av kreativitet og kjærlighet til naturen.

Ny hytte på Breidablik åpnes 30. juni 2019.

Varsel

Annonse