Finsehytta til Finsehytta via Jøkulrunden

Ansvarlig: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (har146v)
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  18,5 km
  1 dag
 • Sesong
  Feb - apr

Fra Finsehytta

Rundtur fra Finse. Brerute. Godværsrute, svært utsatt i vind og dårlig vær! Ruta blir bare merket om snøbruene på breen er gode nok. Over Finsevatnet og opp mot sør, etter hvert mot sørvest til Appelsinhytta (ulåst rastebu med ovn og ved). Videre i sørkanten av Middalsbreen og så inn på land og bratt opp og over breen til Jøkulhytta (ulåst rastebu med ovn og ved). Herfra mot vest over Hardangerjøkulen forbi høyeste punktet, breskjæret på 1862 moh., som også er Hordalands høyeste punkt. Videre i en stor bue ned på nordvestsida av Jøkulen og inn på ruta Hallingskeid-Finse og tilbake til Finsehytta over Finsevatnet. OBS: Følg kvistinga slavisk over breen. Snøbruene kan være svake rett ved siden av den merkete traseen. Bruk ikke brerutene når de ikke er kvistet eller etter at kvisteperioden er over, hvis du ikke har brekunnskaper og går i tau. Du har ingen garanti for at snøbruene er sikre og selv de åpne sprekkene kan være vanskelige å se i tide i fokkevær og tåke. Gå ikke over breen i uvær. Vinden er mye hardere over 1500 meter enn lavere nede!

Fra Finsehytta via Jøkulrunden

Løypa kvistes når forholdene på breen tillater det, vanligvis til påske. Løypa starter fra Finsehytta og går over vannet i retning Blåisen. Der går den oppover på østsiden av breen i Middalen, inn på breen og opp til Jøkulhytta. Herfra til høyde 1862, deretter høyde 1799 og slakt utover i retning Dyrhaugane. Etter å ha passert på vestiden av høyde 1585 dreier ruta østover og går etter hvert parallelt med sommerruta Finse - Rembesdalsseter tilbake til Finsevannet. Løypa går over Finsevann tilbake til hytta.
De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.

Varsel

Annonse