Snøheim til Snøhetta 2286 moh.

Ansvarlig: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket sommerrute (dov40)
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  5,8 km
  4 timer
 • Sesong
  Jul - sep

Fra Snøheim

Topptur. Bratt og krevende rute. Utsatt rute i dårlig vær og sterk vind. Snøhetta er landet høyeste topp utenfor Jotunheimen. Den første skriftlige beretningen om bestigning av toppen er Jens Esmarks i 1801.

NB! Inntegnet rute viser kun distanse fra Snøheim til Snøhetta én vei. Tur/retur er det dobbelt så langt.

Fra Snøheim vestover et par hundre meter til gangbru over Stridåi. Etter brua svinger man umiddelbart til høyre mot Snøhetta på Forsvarets gamle traktorvei. Videre opp til Gamle Reinheim (ruin). Så i bratt stigning delvis på snøfonner opp på østryggen av Snøhetta. Stidele til Reinheim oppe på ryggen. Videre bratt opp på snøfonner til Stortoppen. Med lett topptursekk bruker man kortere tid enn angitt.

Fra Snøhetta 2286 moh.

Krevende topptur, bare egnet i godvær og når det ikke blåser for hardt. Snøhetta er landet høyeste topp utenfor Jotunheimen. Den første skriftlige beretningen om bestigning av toppen er Jens Esmarks i 1801. Første del av nedstigninga over snøfonn. Ruta er merket med staker og varder. I 1960 meters høyde stidele til Reinheim ned østryggen. Ruta til Snøheim tar sørøstover bratt ned og forbi ruinene av Gamle Reinheim og så forbi stidele for T-merket rute til Vesttoppen sørøst for Istjørni. Mot nordenden av vannet nord for Snøheim. Vannet rundes på østsida. Stidele til Reinheim og Åmotdalshytta ved Snøheim. Det går buss til Snøheim (når hytta er åpen) fra Hjerkinnhus mellom Hjerkinn stasjon og E6 fem ganger om dagen når togene ankommer, klokka 08.30, 09.45, 13.00, 16.50 og 19.00. Fra Snøheim går bussene 09.00, 10.15, 15.30, 17.30 og 19.45.

Annonse