Skitur mellom Billingen og Veltdalshytta

Ansvarlig: Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (sun28v)
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  19,5 km
  6 timer
 • Sesong
  Des - mai

Skituren mellom Billingen og Veltdalshytta er den du bruker dersom du skal rett til Veltdalshytta, uten å overnatte på noen av de andre hyttene først. De første 2,5 kilometerne går oppover, men så flater dalen ut, selv om dalsidene er bratte. Sporet går på vestsiden av elva.

Blir snømengdene svært store kan dalbunnen i Torddalen være skredutsatt, men dette er sjelden. Alternativ rute kan da legges fra Billingen mot Nordøst langs Store Føysa. Så opp til Langvatnet og ned Langvasslågan(Langedalen) til Torsflyene.

Ved Tverråhytta deler løypa seg. En går opp bakken til Torsbu, og en går på skrå til Veltdalshytta over Kupevatnet. På vestre halvdelen av Fremste Veltdalsvatnet går løypa på nordsiden av vannet pga utrygg is.

Vanligvis kvistet fra midten av mars til over påske. Mot sørøst over heimste Veltdalsvatnet og over den vestre tangen opp til fremste Veltdalsvatnet. Løypa går nord for vestre del av Fremste Veltdalsvatnet. Videre omtrent som sommerruta ned til kvistedelet mot Torsbu nord for Tverråhytta (låst almenningshytte). Ned til Torda og langs elva på vestsida og omtremt som sommerruta til Billingen og rv. 15.

De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.
Annonse